От Светата Неврокопска митрополия, осъждат това поведение, установили фактите и взели кардинално решение. въпросният свещеник вече е разпопен и няма място в църквата. 

Скандал! Разпопиха поп от неврокопска епархия заради серия измами!

Свещеник беше „разжалван“ от неврокопска епархия заради серия от измами. В администрацията на митрополията в Гоце Делчев е постъпил сигнал с подписите на над сто човека, които се оплакали, че служителят в расо им искал пари – личен заем и не им ги върнал. „Той е толкова мил и благ, когато седне до теб, така те омайва и  никога не бих допуснала, че ще ми вземе 300 лева и няма да ми ги върне…“ пише в сигнал до Топ Преса една от ужилените. Проверка на митрополията,  установила, че изнесеното в жалата е истина. Но и не било само това. Оказало се че на въдицата на въпросинят свещетослужител са се закачили доста известни местни бизнесмени, политици, лекари, журналисти…

Тактиката била една и също за всички. С баго слово и думи от свещените книги, той спечелва внимание, търси приятелство, а след това идва моментът на истината. Звъни ти спешно, с тревожен глас – „Имам нужда от пари“, обикновено или за лекарства или за лични проблеми. Даваш му пари и парите потъват. „Когато и да му звънна да си взема парите, той винаги обещава. Дава точна дата и час но на въпросната дата и час не се случва нищо…“ разказва пред Топ Преса потърпевш. Последно само преди ден медията ни получи сигнал, от местна автокъща, в Гоце Делчев, от която попът взел кола на лизинг. Взел колата платил само двадесет процента от цената и духнал от града. Обещавал да я плати, давал отново дати и часове за връщане но така и така не си спазил обещанието.  Сега щял да бъде изридван с полиция.

От Светата Неврокопска митрополия, осъждат това поведение, установили фактите и взели кардинално решение. въпросният свещеник вече е разпопен и няма място в църквата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене