„Биатлон България“ откупи срещу 8 620 лв. златния медал на банскалията Благой Тодев

Група „Биатлон България“ спечели търга за златния медал на биатлониста Благой Тодев, организиран от него за набиране на средства в подкрепа на болна медицинска сестра от Банско. Това информира администратора и организатор на тази инициатива Ангел Гелов на страницата на групата.

От публикацията става ясно, че медала остава притежание на Благой!
„Успяхме да наддадем най- високата цена в търга на Благой Тодев. Първата цел е изпълнена и медалът ще остане там, където му е мястото!

Пиша тази публикация за да Ви информирам, че сумата от 8 620лв. вече е преведена по сметката на г-жа Нели Гълъбова. Остава да ѝ пожелаем бързо събиране на останалите средства и скорошно оздравяване!
Радвам се, че всички заедно успяхме да се мобилизираме и да се включим в тези две каузи!
От мое име благодаря на всички, които успяха да се включат с дарение, на всички, които споделяха поста. Благодаря Ви!“, пише Ангел Гелов.

Припомняме, че 20-годишният банскалия обяви веднага след спечелване на преди месец златния си медал в индивидуалната дисциплина на Европейското първенство по биатлон за младежи в Поклюка (Словения) на търг, за да помогне за лечението на медицинската сестра от Спешен център – Банско Нели Гълъбова, която се бори с онкологично заболяване. Младата благоевградчанка Вера Янудова беше предложила 3000 лв. за златния медал на младата ни надежда в биатлона, но в крайна сметка отличието остана при шампиона.
20- годишният Благой Тодев, който в момента е в Солт Лейк Сити (САЩ), за стартовете на Световното първенство по биатлон за младежи в курорта Солджър Холоу от днес до 2 март, благодари в група „Биатлон България“ в социалната мрежа за невероятните неща, които прави.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене