„Възпитаната“ публика на „Лудогорец“ удари дъното

Това бе като поздрав за един от босовете на клуба Ангел Петричев, който се възмущаваше колко невъзпитани са феновете на другите отбори и как се дразни слухът му от цинизми

Това го казваше и в Гоце Делчев, когато гостуваше клубът от Делиормана. Сега обаче какво ще каже за запалянковците на неговия отбор след изцепките, които направиха по време на мача срещу „Ботев“(Пловдив). Мачът завърши 4:1 съвсем логично за „Лудогорец“, след като срещна слаб съперник макар да игра с резервите си. „Канарчетата“ вкараха гол от съблекалнята чрез Стенио с глава, но после латиносите на „орлите“ се събудиха и попиляха „жълто-черните“.

Головете за „Лудогорец“ отбелязаха Сисиньо, Марселиньо и Кешеру от дузпа през първата част. През второто полувреме и Кишада се разписа. Мачът не бе нещо особено, защото Ботев меко казано е неадекватен тим.

Някои от играчите на пловдивчани като Костадин Стоянов, Серкан Юсеин, Тодор Неделев, Терзиев и Цветелин Панов са страхливи футболисти, които са срам за великата жълто-черна фланелка.

Екшънът в Разград обаче не бе на терена, а на трибуните. Феновете на „Лудогорец“ от сектор „А“ демонстрираха нагледно, че са диви селяндури. На полувремето те атакуваха треньора на гостите Николай Костов, тъкмо на излизане от тунела за началото на втората част, когато няколко дебелака го атакуваха вербално с грозни псувни, а като добавка пишещите се за фенове на домакините и един от тях заля с вода наставника на „Ботев“, чиято риза и панталонът му бяха мокри.

Костов съвсем резонно потърси сметка от самозабравилите се местни, но вместо това получи нова порция обиди и още една чаша вода в лицето. Идиотията на стадиона в Разград е пълна, защото от кадри по телевизията се видя, че охраната от частна фирма не пожела да се намеси.

Нещо повече – бабанките-гардове се хилеха и нехаеха, а работата им е да предотвратяват точно такива фенски изцепки.

Явно ръководството на „Лудогорец“ го е страх да реагира на подобни сцени, за да не изгони и малкото публика, идваща на стадиона. Време е обаче шефовете на разградчани да поемат отговорност и да озаптят привържениците на клуба. Защото щом иска да бъде считан за европейски клуб, трябва да има промяна. Иначе това никога няма да стане (дори да бият с 10:2 в Белград), ако не вземат адекватни мерки и не се погрижат за сигурността поне на служебни лица – каквито са треньорите на гостуващите отбори.

За БФС е ясно, че ще си затвори очите или ще вземе меко решение спрямо хулиганите от Разград, защото на мнозина вече е ясно, че доста хора в Централата имат манталитет на мишки и как могат да раболепничат пред силните на деня, без да пазят принципите.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене