Пътно-строителни работници излязоха на протест край магистрала Струма при Благоевград

Протест на пътно-строителни работници и край магистрала Струма при Благоевград. До пътна блокада не се стигна, но камиони на протестиращите фирми обикаляха района в продължение на половин час с пуснати клаксони.

Десетки работници на пътно- строителни фирми от област Благоевград изразиха недоволството си на международния път за Гърция, в близост до магистрала Струма.

Протестиращите поискаха работа и пари. Те не са получавали заплатите си от 5 месеца.

Георги Гълъбов, работник, сподели:

„Не сме получавали заплата от 5 месеца, не знам как ще продължи. В момента имам син, който е студент в София, тегля кредит, за да му плащам всичките текущи нужди и ние не искаме нищо повече. Искаме работа и си искаме парите.“

„Искаме си работа и парите. Без пари не става. Парите трябва да се дадат.“, коментираха пред нашата камера.

Александър Мутафчиев, работник:

„Много трудно се преживява, просто нещата са много комплексни. Сам вкъщи с кучето и не може да се оправи човек.+ Има ли обекти, има ли работа ще има и заплата. Няма ли обекти и ние няма да взимаме пари. Това е истината.“
Според работниците има риск и за строителството на магистрала Струма, ако парите на фирмите скоро не бъдат изплатени.

„Имам щерка шофьор, която не иска да ходи на Сандански, защото по пътя до долу е евентуална смърт.+Ако не ни създават работа ще има проблеми, ако има работа ще има и пари. Магистралата нека ни чака и ние сме готови да я построиме.“ , допълни друг.

Протестиращите изразиха и притеснения, че тази зима пътищата в региона може да останат без зимно поддържане, тк държавата все още не е изплатила парите за миналогодишните разходи за сол и луга.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене