Владимир Москов:Безплатни детска градина и ясла от 1 април

„Въпреки повишението на цените за електроенергия и горива, оптимизирахме разходите, там където може да се ограничи ползването на електроенергия, но като цяло разчитаме на компенсиране от страна на държавата“, съобщи кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов.

Той даде положителна оценка на Бюджет 2022, който вече е приет на първо четене и посочи част от неговите предимства:“Бюджетът на община Гоце Делчев е централизиран, с финансиране в размер на 60% от държавата и 40% от местни приходи. Има много положителни неща в Бюджет 2022. Около 15% е повишена изравнителната субсидия, при нас това е около 350 хил.лв. С 30% са увеличени средствата за поддръжка и ремонт на общински пътища, което при нас е над 200 хил.лв. Договорен е механизъм за компенсиране за еленергията, надяваме се де се постигне такъв и за газта.

Не на последно място, това което се прави за детските градини. От 1 април родителите няма да плащат за детска градина и ясла. При нас ще бъде увеличена държавната субсидия и по този начин ще се компенсират таксите, които родителите плащаха“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене