Трима пияни шофьори, сред тях две жени, заловени за седмица в Гоцеделчевско

полиция

Трима пияни зад волана, сред които две жени, са установили служителите на КАТ – Гоце Делчев през последната седмица, в рамките на операцията „Тиспол“ за безопасност по пътищата.

Освен употребилите алкохол водачи, за периода проверяващите са заловили и 11 неправоспособни шофьори.

Справката от КАТ е стряскаща поради факта, че тенденцията при жените водачки, седнали зад волана след употреба на алкохол, се увеличава. Расте и броят на безотговорното шофиране без свидетелство за управление на МПС.

Това показват данните от операцията „Тиспол“ и рутинната акция на униформените служители от РУП – Гоце Делчев, проведена през уикенда.

Проверките показват още, че при повечето шофьори от региона се проявява рисков порок за нулева толерантност на пътя както към другите участници в движението, така и към пешеходците и децата.

Неспазване на ограниченията на скоростта на кръстовищата и по пътищата в Неврокопско, нарушаване на правилника за движение при изпреварване и навлизане в насрещните платна, са още констатациите на катаджиите по време на операцията.

На база тревожните резултати, от КАТ – Гоце Делчев апелират за повече внимание на пътя, за толерантност и спазване на правилата за движение. Предупрежденията към шофьорите са, че униформените ще бъдат безпощадни към всеки водач, който не спира на пешеходна пътека, за да пропусне преминаващи по нея пещеходци, както и за незаконно паркиране в близост до входове на детски и учебни заведения.

Водачите на МПС да се съобразяват и да не омаловажават факта, че през летния сезон по улиците има по-голям брой пешеходци и деца, които могат да се появят внезапно пред автомобила, апелират от КАТ – Гоце Делчев. От там предупреждават още, че акцент в работата на Пътна полиция в следващите седмици ще бъде засиленото полицейско присъствие особено в по-малките населени места в региона, където най-много неправоспособни и непълнолетни водачи си позволяват да седнат зад волана.

През летния сезон в селата в Гоцеделчевско, в разгара на земеделската работа, деца масово управляват мотоциклети и автомобили в полската част, дори и с разрешение на родители и близки.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене