Поводът за срещата бе обсъждането на въпроси, свързани с проблемите по разрушените речни участъци по поречието на р. Места и р. Струма

Областният управител проведе работна среща във връзка с разрушените речни участъци по поречието на р. Места и р. Струма

Областният управител Валери Сарандев, заместник областният управител Анита Коцелова и главният секретар Стоян Христов се срещнаха с представители на отговорните институции Басейнова дирекция – Благоевград, „Напоителни системи“ и представители на местната власт в областта. Поводът за срещата бе обсъждането на въпроси, свързани с проблемите по разрушените речни участъци по поречието на р. Места и р. Струма извън урбанизираните територии. С оглед спазване на задължението на областния управител, свързано със закона за водите за осигуряване на проводимост на речните участъци, бяха обсъдени възможностите за възстановяване на дигите по възможно най-безопасен начин.

Областният управител призова за контрол от страна на отговорните институции и координация по между им. Участниците в работната среща изразиха своята подкрепа за предприемане на конкретни стъпки в посока възстановяване на разрушените участъци.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене