Време е Митев да бъде изчегъртан от МБАЛ – Благоевград, да се направи пълна ревизия на неговото управление и да му си поиска наказателна отговорност за всичко нередно. Без компромис!

Топ Преса: Благоевградчани платиха със здравето си, а някои с живота си за годините некадърно управление на болницата в града!

Благоевград загуби много. И продължава да губи. Грешната кадрова политика на ГЕРБ и по специално Даниела Савеклиева зари институциите в областната столица с некадърност и некомпетентност. Ценеше се едно качество – послушание и обслужване на личните депутатски и партийни интереси.
Не случайно Бойко Борисов заяви, че го е срам да идва в Благоевград. Състоянието на областната държавна болница е водещият премиер за по горе изписаното. Начело на лечебното заведение е един „послушен“, „добър“ но откровено и доказано неспособен да я управлява доктор. Визираме „топ гинеколога“ д-р Огнян Митев. Направете си малка справка уважаеми читатели на Топ Преса – търсете в google по ключови думи – „МАБЛ – Благоевград“, „проект“… резултатите за годините управление на Митев са – нула. Кръгла нула, като него и умението му да управлява. За същото това време болници в югозапада, държавни в общини управлявани не от ГЕРБ, се развиха, преобразиха, някои станаха повече от модерни. В Разлог например само един от реализираните проекти е за над 455 685,42 лева за ремонт и реконструкция на болничното заведение и купуване на високотехнологично оборудване. Болницата в Сандански реализира проект за четири милиона лева, а общината работи в посока градеж на ново лечебно заведение. В пикът на пандемията през 2020 ръководството на болницата в Петрич съвместно с общината реализираха общ мащабен проект за изцяло обновяване на родилното отделение. В Гоце Делчев се реализираха проекти за над 3 милиона лева, отделенията са ремонтирани обновени, а лечебното заведение разполага с ултра модерен скенер, а новото оборудване в кардиологичното отделение направено с помощта на Бойко Борисов, като премиер е завидно и за столичните болници. Факти! Факти! Само факти! И това са определени ракурси, от цялостната положителна картина за развитието на лечебните заведения в област Благоевград. С едно голямо и болезнено изключение – МБАЛ Благоевград. Докато другите не спират да се борят за развитие и за повишаване качеството на медицинските услуги, Митев с гласа си на „снощна мастика“ търсеше помощи със СМС – и си защото родилното му отделение се разпадна. После го закри. Доктори се разбягаха заради лоши условия на работа, здрави родилки умряха, заради тоталното безхаберие… Години мрънкане и оплакване…. С това кратко изречение се описва най – точно управлението на Огнян Митев. Никакви управленчески умения, липса на професионален екип за проектиране и развитие. Как си обяснявате 12 години управление на ГЕРБ, които назначиха Митев и нищо да не е направено за Болницата в града? Отговорът е много прост – Митев е оставен да спи. Да папка и слушка и много зор да не си дава. Ако лечебното заведение беше управлявано от качествен директор, днес областната болница щеше да цъфти. Но това не е най – болното. Най – болното е, че цената за това многогодишно некадърно управление я плащат благоевградчани със здравето си. Някои дори с живота си. Това не може да продължава! Време е Митев да бъде изчегъртан от МБАЛ – Благоевград, да се направи пълна ревизия на неговото управление и да му си поиска наказателна отговорност за всичко нередно. Без компромис! Благоевград плати прекалено висока цена!
Може да бъде изображение с 1 човек и на закрито

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене