Родопи Сатовча спечели турнира по минифутбол “Гърмен рита”, над 500 зрители проследиха мачовете

Родопи Сатовча спечели турнира по минифутбол “Гърмен рита” побеждавайки на финала домакините от Дебрен. Шампионите бяха наградени лично от кмета на община
Гърмен – Феим Иса, а заместник-кмета Ахмед Вранчев награди вицешампиона Дебрен.
Турнирът по минифутбол “Гърмен рита” приключи успешно и емоционално, както подобава за такъв вид мероприятие. Първият по рода си такъв турнир в региона предложи много футбол, емоции и радости. Участие в него взеха 14 отбора.
Истински празник за региона, показателен е фактът че и в двата дни стотици зрители наблюдаваха мачовте, а финалцй беше наблюдаван от над 500 човека, на такава публика биха завидяли половината отбори от Първа лига.
Зрители на финалния двубой и да бъдат част от награждаването бяха кметът на община Гърмен – Феим Иса, заместник-кметът Ахмед Вранчев, двукратният републикански шампион по минифутбол – Александър Терзиев (родом от с. Гърмен ) отговорникът за БАМФ Перник – Владислав Светославов, и главният мениджър на БАМФ – Пламен Божидаров.
Денят започна с мачовете от четвъртфиналите, в които отбора на Дебрен 1 отстрани отбора на Върбица Ореше на терена в с. Дебрен, в същото време на терена в село Хвостяне отбора на Дебрен 2 отстъпи на Пирин Брезница, в третия четвъртфинал Родопа Рибново загуби от Слащен , въпреки че на два пъти повеждаха в резултат . В най-вълнуващия мач от тази фаза отбора на Родопи Сатовча успя да победи Марели Системс от Симитли след 4:4 в редовното време и драма при дузпите.
След драмата в четвъртфиналите дойде ред на полуфиналите , които се провеждаха на терена в Дебрен, ръководени от съдийския тандем Мурад Адем и Феим Мусанков .
В първия полуфинал отбора на Дебрен 1 успя да отстрани Пирин Брезница с резултат 4:3 в мач с много емоции и голове .
В другия полуфинал Слащен загуби от Родопи Сатовча с резултат 2:4 …..
И така дойде време за един вълнуващ финал между домакините от Дебрен и Сатовча.
В един напрегнат и емоционален мач, както подобава на финал отбора на Родопи Сатовча успя да победи домакините с резултат 4:3 и разочарова стотиците зрители. Мачът бе ръководен от легендарния съдия Крум Стоилов в тандем с проспериращия Мурад Адем. В герой за победителите се превърна вратаря наСатовча – Али Джилджов , който направи невероятни спасавяния и определено бе с основна заслуга за победата, заслужено бе избран и за играч на мача. С хеттрик във финалния двубой се отличи Закир Странджев.
Индивидуални награди:
Звезда на турнира- Вайс Вранчев (Дебрен )
Най-добър вратар- Али Джилджов ( Родопи Сатовча)
Голмайстор -Юсни Юсниев (Родопи Сатовча)
Най-атрактивен играч- Бен Хайтов (Слащен).

Главни организатори бяха бившият международен рефер Крум Стоилов и надеждата на родното съдийство Феим Мусанков. Те могат да са доволни от свършената работа, защото турнирът премина при чудесна атмосфера и достави много емоции на футболисти и публика.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене