Новият  шеф  на  „Паркинги  и  гаражи“ Ивайло  Червилов на  четири  очи  с  Методи Байрактарски: Ще бъда безкомпромисен към служителите и нарушителите!

Г-н Червилов,  как се чувствате на този горещ стол?

– Благодаря ви г-н Байрактарски,  в момента се чувствам добре. Стиковам нов екип и се опитвам да направя нещо ново. Първо искам да благодаря на г-н Стоянов за подкрепата, която ми оказа. От тук натам знам, че стола е много горещ както казвате Вие, но мисля че ще се справя. Амбициран съм. С добър екип работя. Мисля, че до два месеца ще видите резултата.

Защо нов екип? Какво му беше на стария?

– Нов екип от моя гледна точка. Аз ще ползвам стария, но все пак ще трябва да се стиковаме. И за мен това е нещо ново.

Как ще спрете с кражбата на пари от служители на „Паркинги  и  гаражи“? Питам защото ми се е случвало в 17.30 часа ваши служители да ми взимат таксата без да ми издадат касов бон, който се слага на таблото на колата. Левчето отива директно в джоба…

– Мисля, че ще спра кражбата с увеличаване на заплатите на хората. Защото в момента един инкасатор взима минималната заплата 650 лв. На мен идеята ми е да затегна малко коланите. Срещнал съм се с всички мои служители. Ще затегнем контрола, ще вдигнем приходите и така ще вдигнем и заплатите. Като направя заплата от 1000 лв. започва контрола. Ще се следят служителите изкъсо и при такова провинение на вземаме на такса без издаване на касов бон ще следва молба за напускане. Аз искам да направя една основа, на която да стъпя. Концепцията ми е контрол, контрол и пак контрол. С контрол ще повишим и приходите, с контрол ще отсеем и персонала. Добронамерен съм. Направих едно съвещание с хората. Те си казаха проблемите. Записал съм си ги. Хората ми повярваха. Ще бъда безскрупулен за всеки.

Има една зона близо до „Кривата краставица“. Там не е ли по-удобно да се сложи една бариера, както е в Стария град на Несебър. Табло да показва колко паркоместа има, дали може да се влезе и т.н.

– Това е хубава идея, г-н Байрактарски, но там има много блокове и жители. Затова тази идея е трудно изпълнима. Аз мисля, че с контрол ще разрешим целия проблем. Но идеята е добра и трябва да се обсъди.

Ще има ли контрол върху паркирането в кварталите? Говоря конкретно за квартал Струмско – ул. „Яне Сандански“, ул. „Освобождение“ и ул. „Броди“.Също така и бул. „Пейо К. Яворов“, между базата и Варко.

– По принцип имаме право да репатрираме тези автомобили паркирани там. Както и на улицата при казармата. Там също е забранено паркирането и от двете страни. Срещаме проблем и в това, че не ни стигат скобите за автомобили. Имаме 17 скоби за две коли. Ако тръгнем да репатрираме всички нарушители няма да ни стигнат скобите. Като цяло случват се много бавно нещата. Затова аз съм решил да пусна още една трета кола, която е свързана със скобите. Правя запитвания към фирми да взема още един паяк. За да може по-бързо да се случват нещата. Има много работа. Първото нещо, което ми е да отпуша спирките. Искам да отпуша главните улици, където минава градския транспорт. Много съм амбициран и мисля, че ще се справя. Въпросът е, че ми трябва малко повече време, за да може да санкционираме повече хора. Така и те ще видят, че нещата не могат да продължават по същия начин както са били. Да. Може и тромаво да е, но за момента с това разполагаме и с това ще работим. Като цяло съм запознат с цялата обстановка в града. Знам, че има много работа. На моменти може би хората мислят, че бездействаме, а в същото време ние сме в друг район на града и там да работим. Искам ударно да работим. Главната ми задача в момента е да отпушим града в центъра. Оттам натам ще се разпространим по квартали, по други части на града.

С тези глоби от 10 лв. ще се научи ли българина да спазва правилата?

– Аз съм стигнал до извода, че ако на българина не му бръкнеш в джоба той не спазва правилата. От два дни мога да ви кажа, че там където сме минали улиците вече са по-чисти. Стигам до извода, че това нещо работи.

Мисли ли се за някаква безплатна зона за паркинг в централна градска част?

– В момента това е в процес на коментар с кмета и ръководството на общината, защото все пак трябва да видим къде имаме общински места, дали са подходящи за паркинги. По скоро трябва да мислим за платени паркинги със свободни места. Ще помислим. Не знам дали имаме подходящи места за такива неща. Нямаме толкова широки терени. Градът ни е много застроен.

Какво ще кажете за това, което изтече в медийното пространство, че много роднини на общински съветници са с карти за паркиране.

– Това е по сигнал. Колегите са съвестни. При проверка се е констатирало, че на две коли са сложени две еднакви карти. За един или двама човека се е установило, че са си дали картата. Не мисля, че това е някакъв проблем. Ще го изчистим. Още повече мисля, че тези хора са добронамерени и ще си вземат поука. Амбициран съм. Искам нещата да се случват. Може да е бавно, но ще се случват. Много е важно първо да има контрол. След това моите служители да бъдат съвестни. Мисля, че ще се получат нещата. Съответно и гражданите трябва да са съвестни.

Сега към днешна дата единственият безплатен паркинг е този на парк „Арена“ така ли?

Да. Това което искам да кажа е, че ще бъда безкомпромисен към служителите и нарушителите! Вие от години показвате тези проблеми с нарушителите и ще се радвам да си партнираме занапред. Всеки един сигнал ще бъде проверен, уверявам ви!

 

 

Снимки от времето, когато „Паркинги и гаражи“ бе под ръководството на Васил Атанасов доказващи престъпното безхаберие на общинското дружество….

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене