Виктор Касъмов: За 67 дни успяхме да организираме „Пирин Фолк”

Изключително съм щастлив да представя на читателите на Топ Преса г-н Виктор Касъмов, създател на Ара Мюзик (Ара Аудио-видео). Ара Мюзик е българска музикална компания, една от двете най-популярни в страната, която продуцира поп-фолк и фолклорни изпълнители. Тези изпълнители в медийното пространство се изявяват по Фен ТВ и Балканика ТВ. Срещаме се с г-н Касъмов, зад сцената на Летния театър в Сандански по време на XXIV-тото издание на международния фестивал „Пирин Фолк”. В лицето си на управител на „Ди Ен Кей Медия Груп” ООД които са новите организатори на фестивала, г-н Касъмов отговаря на въпросите ми специално за читателите на Топ Преса.

Г-н Касъмов, имали сте изключително малко време за организация на „Пирин Фолк”, разкажете нещо повече?

– Имахме точно 67 дни от както общината ни гласува доверието „Ди Ен Кей Медия Груп” ООД да се заеме с организацията на фестивала. За следващите издания имаме амбициите да го направим още по- добър, по- интересен и основното, което целим е да се върнем към традициите, а именно хубавата македонска музика. От тук тръгват големите млади изпълнители, новите звезди. Важното е да има и нови авторски песни, които да останат във времето.

Вие, като организатор радвате ли се, че въпреки краткото време за организация, безспорно можем да кажем, че успеха на фестивала е факт. Стотици хора останаха навън по поляните на парка, за да слушат хубавите песни.

– В крайна сметка всичко е за хората, и много ме радва, разбира се. Отдавна не се е случвало това в Сандански, поне така казват всички хора тук, а и не сме свидетели. Хубаво е това, радвам се че сме постигнали нещо, докоснали сме хората с нашите послания и съм сигурен, че другата година ще има още повече хора.

Аз съм сигурен в това, но чух и хората да казват, че организаторите трябва да помислят за друго място за провеждането на фестивала, защото много от тях не успяха  да влезнат да гледат. Или да има голям екран отвън, за да може хората които останаха по полянките да гледат.

– Няма как да променим мястото, Летния театър на град Сандански е домът на  „Пирин Фолк”!

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Методи Байрактарски (Ice) Зам.-председател на редакционния съвет на „Топ Преса“ и Виктор Касъмов - Собственик на "Ара Мюзик"

Методи Байрактарски (Ice) Зам.-председател на редакционния съвет на „Топ Преса“ и Виктор Касъмов – Собственик на „Ара Мюзик“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене