Единствено пред Топ Преса Атанас Дафинов: Едно отиване в Турция е равно на 10 000 долара!

„Клуб на привържениците на ЛЕВСКИ-1914-Благоевград“ организира благотворителен турнир под надслов „Да поиграем футбол за Гери“. Проявата ще се проведе утре /събота/ от 8.00 часа в комплекс „Арена парк“ в Благоевград. Гергана Янева – Дафинова се бори за живота си с диагнозата амиотрофична латерална склероза. Заболяването парализира мускулите, което води до тяхната атрофия, а мозъкът изгубва напълно способността си да ги контролира. За нейното лечение отиват събраните средства от спортната проява. Всеки състезател внася входна такса от 10 лева. Номерата за записване в турнира са 0877191427 и 0883431528.

С мен се свърза Венцислав Калайджиев, председател на „Клуб на привържениците на ЛЕВСКИ – 1914 – Благоевград“. Разказа ми на бързо, за благотворителният турнир, който правят утре и, че иска Топ Преса да помогне. Ние, разбира се веднага откликнахме. Поканих го в офиса на Топ Преса, за да се видим и да измислим с какво можем да съдействаме.

Венцислав Калайджиев на гости на г-н Байрактарски в офиса на Топ Преса!

Обясни ми, че съпругата на негов приятел е с диагноза амиотрофична латерална склероза… Честно казано това не ми говори нищо освен, че Професор Стивън Хокинг е със същото заболяване. Докато си говорехме с Венци се сетих за доброто ни партньорство с „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград, Супермаркет „СТОМИ” и „РУМ“ ООД и веднага се свързах с тях. Позвъних на инж. Росица Димитрова, управител на „ВиК-Благоевград ЕООД“.  Роси е страхотен човек с нея вече сме правили кампания за сем. Кратеви и бях сигурен, че веднага ще откликне. И веднага разреши поставянето на кутии за дарения в пунктовете за плащане на вода. Три кутии поставихме и в Супермаркет „СТОМИ” и една в фурна за тестени изделия „РУМ“ ООД, намираща се до „СТОМИ” в кв. Струмско. Бранимир Митов директор на Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“ съобщи за Топ Преса , че  театралната школа „Ь“ и актьори от школата в Крива паланка правят съвместно представление „Играем Чехов“ на 19 юли от 19 часа в залата на кукления театър в Благоевград. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на 31-годишната Гергана Янева – Дафинова. Браво Брано!

Дами и господа представям ви Атанас Дафинов…

– Здравейте читатели на Топ Преса аз съм Атанас Дафинов. Съпругата ми е диагностицирана с амиотрофична латерална склероза вече от половин година, а симптомите ги има от може би една година. Започнахме някаква битка. Тук никъде няма. То и като цяло и в света няма лечение за цялата тази работа. Намерихме два варианта. Едното е експериментално лечение в Съединените щати. Една фармацевтична компания разработва точно за нейният проблем, за хората с това заболяване с генетичен дефект. Тя е точно с генетичен дефект. Това заболяване има 10-15 разновидности.  Другите са все още нелечими, но се работи. При нея доста напредна болестта и времето ни притиска и намерихме вариант в Турция. Професор, който от 17 години си има собствена лаборатория и се занимава с такива неща и е единственият в света, който може да и подобри състоянието и го прави. Ние ходихме вече два три пъти.

Тоест вече се вижда резултат.

– Има минимални напредъци. Той казва, че на този етап е малко невероятно да се види резултат. Преди третата процедура трудно има ефект. Тя вече има резултат. В смисъл не ходи, не си движи ръцете, но вече повдига един два пръста. Това е доста оптимистично и на 20-ти съм запазил дата за трета процедура. Той използва стволови клетки и за всяко заболяване е изработил антитела срещу самото заболяване.Вкарва стволови клетки и антитела по три начина. С пълна упойка и прави всичко. Пункция на гръбнака. Около 30 – 40 инжекции и вкарва. Плюс венозно. Прави и максимално атакуване.

Всичко това си има цена нали?

– Да. Едно отиване там ни е 10 000 долара. Досега се справяхме горе долу. Но сега вече…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Сметката, по която се събират средства за Гери в Първа инвестиционна банка, е:

IBAN: BG13FINV91501015413061 /валута BGN/

BIC: FINVBGSF

Титуляр: Гергана Иванова Дафинова

Мобилен номер за връзка със съпруга Атанас: 0877 230022

Paypal: gergana.dafinova@gmail.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене