Бояна Карпатова с първа самостоятелна песен и специално за Топ Преса!

Бояна Карпатова е 33-годишна звезда на Гоце Делчев, чиято първа страст е музиката, а след това семейството. „Не мога да си представя живота без музика“, откровено коментира тя.

Петър Москов е нейната половинка в любовта и в кариерата. Плод на тази любов е Зара – на 6 годинки, която вече подражава на мама. „Когато беше на три годинки си комуникирахме с песни, с мелодии. Тя е много музикална и наследила от баща си танците, бяхме в Гърция когато тя на три годинки и половина преигра сиртаки, което за мен значи, че има артистични възможности от мен и баща си“, разказва г-жа Карпатова.

Повод за срещата ни е новата песен „Молитва“. Тя е заимствана от израелските композитор Шмуел Елбас и текст Йосик Гиспан. Българският текст е на Явор Кирин и аранжимент Ави Бенеди. Премиера на песента бе представена в канала на ИЕМДЖИ Мюзик, а пред публика – предстои в неопределено бъдеще.

Колко време работеше върху проекта за тази песен?

-Преди една година започнахме подготовка с екипа. На мен това ми е първа песен, досега съм изпълнявала кавъри. Това е първия ми самостоятелен проект, при която някой прави текст и аранжимент специално за мен.Пандемията ни дойде като творческо вдъхновение, имах потребност да направя нещо такова. В днешно време света взе да се отдалечява и с Петър искахме да направим нещо, което да сближи хората, да внесе надежда и вяра в живота им. Това беше идеята за създаването на песента.

Как избрахме мястото за клипа?

-Допитвах се до целия екип, който е доста голям, но тежката дума е на Петър, съпругът ми, тъй като той е и режисьор на клипа. Аз му се доверявам много.

Заедно в живота и в музиката, няма ли конфликт от смесването на личното със служебното?

-Добре, че е музиката, тя ни събира. Той е повече във фолклора, а аз в поп, джаз, и се допълваме взаимно. Музиката е този мост, който ни свърза. А любовта, тя стои неимоверно до музиката.

 Имаше ли инциденти при подготовката?

-Не. Целия екип доста се завалявахме, като цяло заснемането на клипа беше огромно удоволствие за всички. Беше тежко, близо месец работихме. За този красив клип се доверихме на Благой Вълчев и Матей Мандажиев. Цял ден пътувахме до село Лисиците, където се намира връх Моняк, с който започва клипа. Снимахме още при язовир Жребчево, там се намира Потопената църква, половината клип е заснет в нея, Камените гъби в Бели пласт, както и сградата на нашата Неврокопска митрополия. Имаме кадри и от Израел – Стената на плача, църквата „Александър Невски“ – София… Държахме да има знакови места, свързани с вярата, защото основата на песента е положена върху вяра. Мисля и че вярата стои в основата на всичко. Ако човек няма вяра към Бог и не само, в семейството, в любовта, в красивото си ежедневие,  то той е изгубен. Човек ако няма вяра в собствените си възможности, то какво е … Във всичко ни заобикаля вярата.

Кои са музикантите?

-За мен е наистина една сбъдната мечта и огромно удоволствие да работя с музиканти от цял свят на такова ниво, като например Истанбул Стрингс.

И как им плати?

-Платих. Ако обичаш нещо, даваш от себе си много. Мога да кажа, че няма да е за последно, например с Ави Бенеди, който направи този уникален аранжимент, ни предстоят още много проекти заедно.

Ще бъде ли представена песента пред публика на живо?

-Разбира се. Вече е представена в тесен кръг на музикално събитие в Гоце Делчев, държах моите хора тук първи да научат за нея. Предстои пред по-широк кръг. Пандемията е ограничаващо обстоятелство, но при първа възможност ще бъде представена на живо.

Какво да кажем за костюмите?

-Шити са специално за мен. Много време отделихме за стайлинга, за всеки детайл бяхме старателни. Визията за мен винаги е била от голямо значение и в клипа подбрахме по-изчистена визия, която да подхожда на идеята за самия клип. Доверихме се на дизайнерите Ани Владимирова и Стоян Радичев.

Какво работиш, когато не се занимаваш с музика?

-Пея. Аз не мога да си представя живота без музика. Никога не съм се виждала в друга светлина. Затова и работя певица.

Извън сцената, места на които може да бъдеш открита?

-Във фитнеса на моите приятели Крум и Таня, Express sport 24 / 7 PSH , във Фейсбук, Инстаграм и ю туб.

Допускаш ли пряка комуникация през социалните мрежи с меломаните?

-Да. Много се радвам , когато има обратна връзка. Оценявам всяко мнение и се радвам, че толкова много хора ме подкрепят и ми дават от тяхната любов, която аз приемам и ме вдъхновява.

За 2022 година какво плануваш?

-Още проекти, вече работим, не сме спирали. Усещам, че имам потребност да давам на хората, това, което е в мен, тази любов, която изпитвам към музиката да достигне до повече хора и да дарявам на почитателите си топлина и красиви емоции.

Минали са само два дни от премиерата на песента, а ми звънят хора, които ме поздравяват през сълзи на очи и ми споделят за емоциите, които песента е породила у тях. Това е един огромен подарък за мен. Затова ще продължавам да давам от таланта си , с който ме е благословил с Господ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене