Преброиха водолюбивите птици в Неврокопско и Доспат

БДЗП-Гоце Делчев взе участие в международното средно-зимно преброяване на водолюбивите птици за двадесет и първа поредна година. През почивните дни бяха посетени всички влажни зони, които са от значение за водолюбивите птици в района. Доброволците и членове на сдружението навъртяха повече от 400 км., за да разбере какви птици зимуват по поречието на река Места и яз. Доспат.  Заради топлото време нямаше богато видово разнообразие, но въпреки това успха да наблюдават повече от 400 птици и то само през първия ден от обиколката.

Към екипа по преброяване се включиха членове на ЛРС „Сокол “ гр. Гоце Делчев. Във втория ден се проведе беседа и наблюдения с ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Сърница, които изминаха повече от 3 км. пеш заедно със своята госпожа Асибе Байрактарова , за да разберат кои са най-многобройните птици, които зимуват в яз. Доспат.

„Надяваме се, че всички са останали с добри впечатления и хубави моменти, за които да си спомнят. Подробните резултати на местно и национално ниво, ще бъдат известни след няколко дни“, съобщиха от БДЗП-Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене