Министър Сандов посети Кресна

Екологичният министър Борислав Сандов дебатира в Кресна казуса с боксуващия от години път през дефилето. Сандов обяви публично, че автомагистрала „Струма“ не трябва да минава през самия пролом.

„Срещнах с кмета на Кресна Николай Георгиев, с представители на местната общност както и с природозащитници от „Да спасим Кресненското дефиле/Save Kresna Gorge“. На тези срещи обсъдихме на какъв етап е процедурата по довършването на магистрала Струма в последната й част – при района на Кресна. Видях обединени мнения по въпроса за това, че магистралата не трябва да минава през самия пролом, а да се изгради по вариант предвиден и в самото начало на проекта“, обяви министърът.

„Заради действията на правителствата на ГЕРБ тази част от магистралата се забави твърде дълго. Европейската комисия, както и комитета по Бернската конвенция също смята за увреждащ варианта за преминаване на трасето в дефилето. Такова мнение съдържа и решението на Общинския съвет в Кресна от гласуване преди около година“, каза Сандов.

Местните хора коментират, че пътят няма да се построи по време на това правителства.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене