Министър Сандов посети Кресна

Екологичният министър Борислав Сандов дебатира в Кресна казуса с боксуващия от години път през дефилето. Сандов обяви публично, че автомагистрала „Струма“ не трябва да минава през самия пролом.

„Срещнах с кмета на Кресна Николай Георгиев, с представители на местната общност както и с природозащитници от „Да спасим Кресненското дефиле/Save Kresna Gorge“. На тези срещи обсъдихме на какъв етап е процедурата по довършването на магистрала Струма в последната й част – при района на Кресна. Видях обединени мнения по въпроса за това, че магистралата не трябва да минава през самия пролом, а да се изгради по вариант предвиден и в самото начало на проекта“, обяви министърът.

„Заради действията на правителствата на ГЕРБ тази част от магистралата се забави твърде дълго. Европейската комисия, както и комитета по Бернската конвенция също смята за увреждащ варианта за преминаване на трасето в дефилето. Такова мнение съдържа и решението на Общинския съвет в Кресна от гласуване преди около година“, каза Сандов.

Местните хора коментират, че пътят няма да се построи по време на това правителства.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене