Ковид отделенията в общинската болница в Дупница са пълни, връщат пациенти

Ковид-19 настъпва сериозно в Дупница. Отделенията за лечение на коронавирус в общинската болница в града са пълни. Налага се да връщат пациенти и да ги пренасочват към други болници. Сред заразените е и 3-месечно бебе.

В сряда отделенията в общинската болница в Дупница са били пълни, вчера са изписани четирима души, но на тяхно място са приети нови болни, които са изчаквали вкъщи да се освободят легла.

Двете вътрешни отделения са превърнати в Ковид отделения, пациенти са настанени в инфекциозно и в ортопедично отделение. Повечето настанени за лечение са с две ваксини, има и с бустерни дози.

Заразени с К-19 са тримесечно бебе от Дупница и майка му, те се лекуват вкъщи. Вчера е установен с Ковид-19 и шофьор на линейка в Спешен център – Дупница, който е изолиран на домашно лечение.

Една от паралелките в 1-ви клас в ОУ “Евлоги Георгиев” в Дупница е карантинирана и децата се обучават онлайн заради болен учител. В община Дупница заболеваемостта от Ковид-19е 780 души на 100 000 за последните 14 дни.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене