Скандално! „Измислени“ болести пълнят джобовете на фармацевтичните гиганти

Медицината никога досега не е имала толкова много диагнози и лекарства – връзката между печалбата и фармацията е очевидна

Многобройни уж нови психически разстройства, плашещи здравословни състояния и психични заболявания привличат вниманието на хората и създават атмосфера на страх и загриженост за здравето. Това, което ядем, ни убива, това, което дишаме, ни убива и дори Wi-Fi и питейната вода представляват смъртна опасност. Реално погледнато, често това е сплашване, подхранвано от фармацевтичната индустрия, на която драмата помага да се продават продукти и да се правят печалби за сметка на лековерната публика.

„Крайната цел на управляващата система е да квалифицира всеки бунт срещу нея като психично разстройство и с помощта на фармацевтичната мафия да превърне здравите хора в болни, които също ще бъдат третирани  като „счупени машини“ и „източник на печалба“ – твърди френският депутат и лекар Бернар Дебре. Той е съавтор на книгата „4000 полезни, безполезни и опасни лекарства“, в която посочва, че половината от лекарствата, отпускани по лекарско предписание в западната медицина, са напълно ненужни и неефективни, а 5% от лекарствата са опасни за здравето.

Това е един вид „борба с вятърни мелници“, защото от другата страна са капиталът и фармацевтичната индустрия, както и цялата здравна система, чиято структура я поддържа. Така наречената фармацевтична мафия пренебрегва естествените традиционни лекарства и произвежда синтетични, които обикновено имат множество странични ефекти, привикващи тялото и то не може без тях. Експертите посочват само някои от модерните и популярни здравословни проблеми, които най-често са обикновени глупости.

1.Днес всички са чувствителни към глутен

Глутенът е протеин, който се намира в пшеницата. Той придава на тестото еластичност и му помага да втаса. Намира се в пшеница, ръж, ечемик и овес. Повечето храни съдържат глутен, като пица, паста, хляб и различни индустриално преработени храни. Вниманието, което привлича глутенът се дължи на противоречиви изследвания, които твърдят, че човешкото тяло не е в състояние да го усвои до степента, в която ние го приемаме.

„Няма реални и приети здравни доказателства за това. Доказано е, че само на малцина глутенът им пречи, както и че повечето хора го усвояват нормално“ – казва д-р Зукърброт.

  1. Халитозата е измислено заболяване

Халитозата най-често се причинява от ферментацията на хранителни частици от анаеробни грам-отрицателни бактерии в устата, създавайки летливи серни съединения, като сероводород и метален меркаптан. Някои заболявания произвеждат летливи вещества, които се усещат в дъха и които, въпреки че нямат особено неприятна миризма, обикновено се считат за халитоза.

Заради лош дъх все повече хора посещават лекари, които от своя страна предписват специални каладони и вода за уста, от които индустрията печели много пари. Специалистите обаче твърдят, че лошият дъх в повечето случаи е просто измислица и че е естествено да се усеща определена миризма в дъха, а това състояние обикновено може да се коригира чрез увеличаване на приема на вода и промяна на диетата.

  1. Детоксикацията е глупост

„Хранителните добавки и различни продукти за детоксикация и отслабване са едни от най-бързо развиващите се пазари в света“ – казва д-р Ник Фулър от университета в Сидни, който посочва, че има много малко доказателства за тяхното въздействие. Например продуктите за детоксикация на основата на бял трън или глухарче са много популярни, но няма проучване, което да потвърждава ефекта им.

Фулър казва, че черният дроб естествено елиминира нежеланите вещества в тялото чрез изпражнения и урина, а приемането на скъпи лекарства не само не може да помогне, но излишно натоварва черния дроб с допълнителни съединения, които трябва да разгради. „Това, което трябва да се направи, е да избягвате алкохола и да се храните здравословно, а ако наистина искате да се детоксикирате, тогава използвайте натурални чайове, плодове и зеленчуци“ – подчертава Фулър.

  1. Изплакването на влагалището е опасно

Най-големият мит е, че вагините имат неприятна миризма. Ако нямате сериозни проблеми, всяка естествена миризма е нормална. Вагините не трябва да миришат на парфюмерия и не трябва да се третират като нещо, което трябва да бъде поправено. Така че, забравете за ароматните вани или специалните вагинални душове, от които индустрията печели все повече и повече пари, защото всеки продукт, който може да промени вашия pH баланс, също може да причини гъбички.

  1. Лошият холестерол

Може би един от най-големите здравни митове на западната култура е злоупотребата с измисления термин от медиите и медицината „лош холестерол“. Освен това наивната публика е измамена от фалшивата връзка между холестерола и сърдечно-съдовите заболявания. Не е доказано, че холестеролът причинява сърдечни заболявания, напротив, той е жизненоважен за тялото и всеки опит за неговото намаляване може да има опустошителни последици, особено с напредването на възрастта.

Превърнахме се в общество, толкова обсебено от яденето на храни с ниско съдържание на холестерол и ниско съдържание на мазнини, че много здравни експерти сега се чудят какви ще са последствията, както и защо е нужно приемането на лекарства за понижаване на така важния холестерол.

  1. Депресията не е диагноза

Британски учени твърдят, че Prozac, Seroxat и подобни антидепресанти действат като фалшиви, плацебо лекарства и не са ефективни. Резултатите, публикувани в списание PloS Medicine, идват от анализ на 47 клинични проучвания, някои от които са недостъпни за обществеността и до днес.

В наши дни, всеки четвърти човек в западния свят е депресиран – и възниква въпросът как е възможно това и защо не беше така преди? Твърде голяма концентрация върху себе си и собственото ни щастие и този наложен идеал за щастлив живот създават на мнозина илюзията, че са болни, въпреки че може да са в естествена, по-лоша фаза от живота си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене