Двама нови членове прие Съюза на командосите в Гоце Делчев

Клубът на Съюзът на командосите в Гоце Делчев прие нови членове, съобщи Костадин Мечкаров, командир на Съюза на командосите за област Благоевград. Това са Ферад Русков от с. Дебрен и Исмен Моллов от с. Абланица. Честта да връчи членските карти имаше кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов. Събитието се състоя в присъствието на членове на клуба и на семействата на новоприетите.

Ферад Русков е най-младият член на Съюза на командосите-Гоце Делчев, все още е гимназист и бъдещ кандидат-курсант във факултет по Национална сигурност.

Исмен Моллов е стоматолог, общински съветник в Хаджидимово, има черен колан по бойни изкуства.

„По принцип подборът е много образцов, даваме преимуществво на интелектна пред силата, проучването става много внимателно“, отбеляза командир Мечкаров.  След като станат членове на клуба, момчетата преминават специална подготовка за командоси в командос адакемията в София. Което не е задължително, но преминали през тази подготовка, те успяват във всяка една насока в живота. Всички преминали такава подготовка, около 90 процента се реализират на работа не само в системата на МВР и специалните части, а и навън. Придобиват сертификати, международно признати, и след кратка преподготовка биха могли да работят всякакъв вид охрана в страни от ЕС“, поясни командир Мечкаров.

„Миналата година отбелязахме 20 г. от създаването на Съюза на българските командоси. Ние имаме страхотна взаимопомощ помежду си, правим много благотворителни мероприятия, подпомагали сме редица семейства, в това число и на загинали полицаи , или починали по друг начин, и им помагаме, правим различни мероприятия, демонстрации. Цари страхотна взаимопомощ между нас. Юредичиска помощ, лекарска, за болни членове на семействата, за контакти в чужбина…“, добави командир Костадин Мечкаров.

Ако някой иска да влезе в контакти със Съюза на командостите за област Благоевград, може да го направи по мейла в интернет или на телефон 0895 945626.

Снимки: Гери Войнова, радио В 99.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене