Инж. Чимев връчи стипендии на даровитите деца от община Дупница

Последните за тази година отличени като даровити деца на Община Дупница получиха своите стипендии. Всяка година в няколко кампании, комисия от общински съветници и служители от Община Дупница определят деца, които на база успехите си в различни области, получават стипендии.

Последните за тази година гостуваха в кметския кабинет заедно с носителката на голямата стипендия „Св.Иван Рилски“ Нанси Николова, за да си получат парите. Победителят в област „Наука и техника“ е Петър Лазаров, за отличното му представяне на национални и международни състезания по математика. В област „Изкуство и култура“ стипендия получи Ангела Драгомирова, за отличията си на национални и международни конкурси и фестивали за музикално изкуство. Стипендиантът в област „Спорт“ е Йордан Ангелов, с редица отличия на национални и международни състезания по таекуондо.

След тях, по традиция в кметския кабинет гостуваха семейства, които са финансирани по програма „ин витро“ от Община Дупница, и които са се сдобили със своя рожба тази година.

„Това е най-истинския момент в годината. Радвам се, че всички ние сме спомогнали, да сподели всеки един от вас най-голямото щастие в живота – да има своя рожба. От 2012 година, когато стартирахме финансовото подпомагане – имаме вече 40 дечица, а чакаме и няколко в следващите месеци“, обърна се към родителите инж.Чимев, който ги дари с подаръци за малчуганите и плакети с послания.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене