240 000 лв. струва Коледа в Благоевград, натовариха с украсата и организацията общинското „Арт Стейдж енд фест“

240 000 лв. струва организацията на събитията около Коледа и украсата в Благоевград. Със задачата е натоварена общинската фирма „Арт Стейдж енд фест”, която беше създадена на място на закритото дружество „Благоевград фест”.

Сключеният договор е с предмет „Услуги във връзка с организирането на Коледните и Новогодишни празници, изработка и монтаж на коледна украса и пиромузикален спектакъл”, а ангажиментът приключва на 31 декември.

Както е известно, тази година празникът в областния град носи името „Коледата е възможна”. Беше подготвен спектакъл и 14- метровата елха трябваше да светне на 6 декември, но заради проливния дъжд тържеството беше отложено за 8 декември. Водещ беше Мая Бежанска, а площадът в Благоевград се препълни с хора за тържеството. Дядо Коледа пристигна, яхнал мотор. На сцената се изявиха талантливи деца, а в края на вечерта беше подготвено пиротехническо шоу.

И тази година във офайето на общината е оформен приказен кът с много играчки и коледна декорация, където се четат приказки за малчуганите.

Празничната програма включва още концерти, арт инициативи и др.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене