ПМГ „Яне Сандански“ пише история

Момичетата от баскетболния отбор на гоцеделчевското училище пишат история на тазгодишните Национални ученически игри

Неврокопчанки вече записаха името си в спортната история на гоцеделчевския спорт, след като станаха единственият дамски тим от поне 50 години насам, който се класира на финали на държавно първенство. Те се провеждат в Сливен, а утре неврокопчанки спорят утре (понеделник) в решителен мач за шампионската титла на България от 12. 00 срещу тима на 35 СУ „Добри Войников“, гр. София. След този мач ще излъчат най-добрия тим сред учениците от над 1900 училища в нашата страна за 2023.

Момичетата на елитното гоцеделчевско училище стигнаха до решителния двубой за излъчване на държавния първенец, след като до момента

бяха повече от безпогрешни. Те бяха повече от категорични в предварителните групи, където не допуснаха никаква изненада във всичките си срещи. На полуфинала пък подчиниха категорично опонентите си от Профилираната Природо-математическа гимназия „Ненчо Попович“, гр. Шумен след 67:26 в своя полза.

Преди да стигнат до това ниво младите надежди от ПМГ „Яне Сандански“ не оставиха никакво съмнение кой тим е по-добър на общинско ниво, а след това и на областните финали бяха безпогрешни. В следващото ниво между зоните в Югозападния регион, те отново не оставиха шансове на опонентите си и се класираха за държавния финал, където днес ще спорят кое училище ще носи титлата Шампион на България сред учениците за 2023 г. Ако отборът, воден от Александър Халачев и Георги Стефанов спечелят заключителния мач, момичетата на елитното школо ще подобрят всички рекорди на Гоце Делчев и региона, след като ще станат тима от региона с най-високо отличие при нежния пол в Националните ученически игри!

ХАЙДЕ МОМИЧЕТА, НИЕ СМЕ С ВАС!!! СТИСКАМЕ ПАЛЦИ, НАКАРАХТЕ НИ ДА СЕ ЧУВСТВАМЕ ГОРДИ! САМО НАПРЕД И НАГОРЕ! УСПЕХ В РЕШИТЕЛНИЯ МАЧ! ВЯРВАМЕ, ЧЕ МОЖЕТЕ!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене