Само в Топ Преса! Зловещо самоубийство стои зад трагичния пожар в Струмско?!

Бай Митко, който затвори дюкянчето си за велосипеди завинаги явно е решил да сложи сам край на животът си, коментира цял квяртал  „Струмско“ в Благоевград! Той погреба синовете и съпругата си, а самотата го подтикна да сложи край на живота си по особено жесток начин, категорични са хората тук.

Димитър Великовски  – 74-годишен майстор на велосипеди с работилничка зад пазара в квартала, който нямал желание за живот, след като загубил синовете си и съпругата си Венка.

Работилницата на бай Митко

Работилницата на бай Митко

Венка беше прекрасен човек, винаги усмихната и в добро настроение. Тя бе собственичка на детски магазин „Том & Джери“, който се помещаваше на пазара от външната страна. Синът им Иво беше работохолик. Продаваше велосипеди, а бай Митко се занимаваше с ремонтите. Помагаше на деца, които го посещаваха ежедневно. Иво беше много здрав, канара човек. Започна да слабее, стана като вейка. Най – вероятно го погуби рак. Другият син нямаме информация как е починал, но чухме, че се е обесил. (Това не е потвърдена информация) хората говорят така.

Така шушукат в квартала. Бай Митко и съпругата му Венка се заразили с Ковид и били приети в болница. 70- годишната Венка се влошила много бързо и на 13 ноември издъхнала в ръцете на мъжа си. Той бил излекуван и изписан, но смъртта на жена му го сломила. „На всеки се е случвало да загуби близки хора, но по този ли начин трябва да се действа“, коментират пред наш репортер съседи. „С това си негово действие съсипа животите на още много хора…“, „Сега страдаме всички, този вход е неизползваем вече… “ На снимката на некролога бай Микто е младеж… най-вероятно е с 30-35 години по-млад, когато е правена. Работилничката за велосипеди е заключена, завинаги. Улицата някак си е празна без него. Той обичаше да се шегува, винаги заговаряше минувачите. А призрачния вход ще напомня дълго за трагедията сполетяла струмчани на 10 декември 2021 год.

Припомняме, че шест деца пострадаха при пожара тръгнал от апартаментът на бай Митко в благоевградския квартал „Струмско“. Незабавно на място бяха изпратени служители на Второ районно управление -Благоевград, два екипа на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“-Благоевград, екип на сектор „СОД“ при Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и автостълба, които са започнали евакуирането на живущите в сградата и гасенето на пожар. Топ Преса беше първата медия там.

Причината за пожара е в процес на установяване, посочват експертите, но всички в квартала са категорични че бай Митко сам е драснал клечката. В апартамента му имал много гуми, имало е и запалителни течности, които били от работата му в работилницата. Зимно време той качвал каквото имал да работи в дома си. Там лепел гуми на велосипедите, имало огромни количества от тях свидетелстват съседи, убедени че те са пламнали и са предизвикали трагедията.

При инцидента са загинаха двама мъже на 40 и 74 години и жена на 62 години. Пострадаха осем човека, включително шестте шестте деца. Евакуирани са 27 души – като 8 от тях /трима възрастни и пет деца/ с автостълба и 19 по стълбите на сградата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене