Отвлякоха пред дискотека 15-г. момиче, отхвърлен Ромео го върза, с часове го изнасилва

полиция

18 –г. Иван Янков арестуван за жестоката гавра, жертвата закарана в шок в болница, полицаи дежурят в кв. „Гиздова махала“, за да предотвратят вендета

Жестоко изнасилване на 15 г. момиче потресе жителите на кв. „Гиздова махала“ в Дупница . 18 г. Иван Янков, живеещ на ул. „Калина“ в квартала, в продължение на няколко часа изнасилил 2 пъти и се гаврил с 15-г. Д. Ч. Той харесвал момичето, но тя отхвърлила ласките му. В петък вечерта непълнолетното момиче било в новооткрита дискотека в квартала. Иван с двама свои приятели я издебнали да излезе от диско­теката, грабнали я и я наблъс­кали в лек автомобил, с който я закарали в местност Вангелова чешма край Дупница. Там завързали момичето и 18- годишният Иван се гаврил с нея в продължение на няколко ча­са, за да докаже, че ще е него­ва, въпреки отказа й. След то­ва развързал момичето и я вър­нал в града, като я оставил без­помощна близо до дискотека­та, откъдето я отвлякъл.

Съкварталци видели безпо­мощното момиче да лежи на пътя, извикали родителите й и позвънили на тел. 112. Моми­чето е прието в Спешен център – Дупница, след което е наста­нено в АГ отделението в бол­ницата.

В събота следователи раз­питаха изнасиленото малолет­но момиче в болничната стая. То е депресирано, трудно гово­ри от преживения ужас. Май­ката на Д.Ч. – Зоя, е омъжена в кв. „Гиздова махала“. Това е вторият й брак, като 15-г. мо­миче е от първия й брак, но жи­вее с майка си и пастрока си от малка. Тя има още трима братя и сестри. Вторият й ба­ща изхранва семейството, ка­то извършва услуги с каруцата си на повикване.

Иван Янков е познат в ма­халата като кротък младеж и никой не е подозирал, че е спо­собен на такава жестокост. Ба­щата е собственик на храните­лен магазин в ромския квартал.

Живеещите в квартал „Гиз­дова махала“ са настръхнали срещу изнасилвача, който е за­държан за 72 часа в РУП – Дуп­ница. 2 полицейски патрулки обикалят нонстоп ромския квартал, за да не се стигне до вендета.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене