ЛЮБОПИТНО! Депутатът, избран с гласовете на Благоевградския край – Кристиян Вигенин, лобира за Технически колеж в ЮЗУ? Чий е интересът?

Вигенин

Депутатът Кристиян Вигенин здраво лобира за създаване на Texнически колеж в Техническия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. Според информацията на Топ Преса той е върло решен да сложи свой човек като ръководител на колежа и за това лобира здраво. Ето и пълния текст на въпроса, който все  още не е намерил отговор. Защо ли?

ЧРЕЗ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ Г-ЖА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА ДО ПРОФ. ТОДОР ТАНЕВ МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

ВЪПРОС

От Кристиан Вигенин и Мариана Бояджиева, народни представители от ПГ „БСП лява България“ Съгласно чл.90, ал.1, от Конституцията на Република България и чл.92, ал. 1 от ПОДНС отправяме въпрос ОТНОСНО: Забавяне на процедури за преобразуване на основни звена в структурата на Югозападен университет „Неофит Рилски .

Уважаеми господин Министър,фсд

В началото на 2014 г. Акредитационният съвет на НАОА дава положителна оценка на Проекта за преобразуване на Технически колеж в структурата на ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Технически факултет. Тази промяна ще даде възможност на обучаващите се да придобият по-висока степен „инженер“, което ще повиши конкурентните им предимства.

На 30 октомври 2014 г. Акредитационния съвет на НАОА дава положителна оценка на Проекта за преобразуване на основното звено Факултет „Обществено здраве и спорт“ във Факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ в структурата на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Във Факултета се включват акредитирани професионални направления, което ще позволи в университета да бъдат обучавани специалисти, които да отговарят на търсенето на пазара на труда.

Бихме искали да попитаме следното:

При положение, че са изпълнени всички законови изисквания, каква е причината все още да се бавят процедурите по преобразуване на структурите на ЮЗУ „Неофит Рилски“ и какви мерки ще предприемете, за да бъде ускорен този процес?

Вестник „Топ Преса“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене