Националния печат

печат

“Стандарт”

Ако ГЕРБ спечели: Бойко при Путин след вота

Бойко Борисов ще отиде на официална визита при руския президент Владимир Путин, ако ГЕРБ спечели изборите. Това стана ясно от думите на Генерала пред бизнесмени в Стара Загора вчера. Основната тема на разговор между двамата ще е подписаният от кабинета „Орешарски“ договор за „Южен поток“.

Рим отне $30 млн. от приятел на Путин

Италианските власти са иззели имущество за 30 млн. евро на компании, контролирани от близкия до Путин руски бизнесмен Аркадий Ротенберг, който фигурира в списъка със санкциите на ЕС и САЩ. Това съобщи вчера италианската финансова полиция, цитирана от Медиапул.

“Преса”

Шок! Изнасяме газ за Украйна

България в момента е силно зависима от транзита на руски газ през Украйна. След 5-6 години обаче страната ни може да се превърне от получател на гориво в транзитен доставчик за размирната бивша съветска република.

Служебният кабинет оряза три важни жп отсечки

Изграждането и модернизацията на три важни жп участъци са зачеркнати от служебния кабинет в новата оперативна програма „Транспорт“, която ще бъде представена в Брюксел на 26 септември. Вестник „Преса“ разполага с варианта, който е бил обсъден от работната група на 16 септември, и в него много ясно се виждат направените корекции. Реакциите на участниците към поправките били негативни. Имало резерви дори от дирекция към МС.

“Капитал Daily

Социалният министър увеличи минималните осигуровки

Увеличението от 4.2% е за браншовете без споразумения, където работят над 2 млн. души.

Общо 78 опасни язовира създават риск от нови наводнения

Експерти от МОСВ са предложили законови промени, които да позволят по-строг контрол върху водоемите.

“24 часа”

Оцветители увреждат ДНК – риск от рак

6 оцветители и консерванти увреждат ДНК. Български учени са удостоверили категорично това за 6 разрешени Е-та, които се добавят в храните.

Олимпи Кътев: Олигарси искат да вземат царските имоти, затова са делата

Олигарси  имат мераци и за “Царска Бистрица”, и за “Кричим”, и за другите имоти на царя. Хора с доста безконтролни пари с удоволствие биха ги взели за себе си.

“Сега”

Четири партии готвят бунт срещу поскъпването на тока

И планираното за 1 октомври повишение на цената на тока влезе в предизборна употреба. Няколко политически сили се канят да изведат на улицата хиляди недоволни. БСП-София ще организира митинг пред сградата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) и Министерския съвет на 29 или 30 септември. Подобни действия ще предприеме и Патриотичният фронт – коалицията между ВМРО и НФСБ, която ще поеме щафетата на 1 октомври.

Депозитите в банките надхвърлиха размера си отпреди кризата

Депозитите в банковата система през август нараснаха ударно и вече надхвърлиха нивата си от края на май. Кризата в края на юни, предизвикана от проблемите на Корпоративна търговска банка (КТБ) и Първа инвестиционна банка (ПИБ), доведе до шоково теглене и депозитите намаляха с над 1 милиард лева. Сега тези пари отново са се върнали в трезорите. Това сочат последните данни на БНБ, оповестени вчера.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене