След успеха на Световното в Сапарева баня: Дупница с шанс да приеме Балканското първенство по планинско бягане, Димитър Кисьов вече се оглежда за трасетата

Председателят на комисията по планинско бягане към БФЛА Димитър Кисьов огледа възможностите за домакинство на община Дупница на Балканското първенство по планинско бягане

димитър кисьов

Димитър Кисьов

Между ангажиментите си около провеждането на националния шампионат на България и Световното първенство в Сапарева баня Кисьов намери време да разгледа техническите възможности и възможните трасетата, по които да мине надпреварата в Дупница. Възможният маршрут е площад „Свобода”, градската градина и часовникова кула, парк „Рила” Дупница, жк „Бистрица”, храм „Света Марена”, цялостен оглед на базата на вила „Елекра” на ТЕЦ „Бобов дол”.

Идеята за балканска купа „Фенерка” и балканско първенство е на откривателката на тракийското светилище на бог Дионис, разположено под връх Фенерка – Дени Милева от фондация „Природните чудеса на България”. С официално писмо от членове на инициативния комитет до кмета на община Дупница инж. Методи Чимев се настоява кметът да поиска от БФЛА да бъде разгледана кандидатурата на Дупница за домакин на балканско първенство по планинско бягане в Дупница и балканска купа „Фенерка”.

От своя страна БФЛА ще предложи на заседание на Световната асоциация по планинско бягане Дупница да бъде избрана за домакин на балканското първенство. Последните четири години първенството се провежда в България. Големият шанс на Дупница е, че на Световното първенство в Сапарева баня ще бъдат и отборите на балканските страни.

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене