ПГ по МСС – Гоце Делчев, отново на първо място в Европейския ден на спорта

Заслужено признание!

И тази година първото място за прояви в чест на Европейския ден на спорта в училищата е присъдено на ПГ по МСС „Пейо Кр. Яворов“ в град Гоце Делчев. Класацията е на Министерството на младежта и спорта.

Всеки, който е имал възможност да наблюдава поне част от дейностите, извършени в училището през този ден, би се убедил в справедливостта на високата оценка. На практика в цялото училище – сграда и дворни пространства, се провеждаха състезания, изнасяха се презентации, приготвяха се и се дегустираха здравословни храни и напитки. Учениците от всички специалности в училището намериха своето поле за изява. А от видовете спорт не бяха застъпени може би само тези, които изискват специфични условия – ледени пързалки и басейни.

Още от ранна утрин училището заживя с ритъма на спортните танци и аеробиката. За това допринесоха с таланта и харизмата си гостите Таня Янева и фитнес инструкторът Крум Томчев. Постепенно спортният дух завладя всички тук – ученици, учители, директор.

По традиция футболният отбор на училището премери сили с „колегите“ си от други училища в района. Спортсменските взаимоотношения тържествуваха и тук.

Не случайно при награждаването основното пожелание на организаторите към останалите училища беше да вземат пример от ПГ по МСС, Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене