Ски сезонът в Банско тръгна със сняг и надежда за много туристи

Зимният сезон стартира днес в курорта Банско, ден по-рано от предварително обявената дата /18 декември/. В Пирин планина в последните дни падна много сняг, което зарадва любителите на белия спорт. Почти всички писти са отлично обработени и отворени (без Чалин Валог и ски пътя). Условията са перфектни.

Тази година за откриването няма да има никакви по-специални прояви. Причината е ковид пандемията. Затова няма да има звездни гости и световни ски легенди. Няма да се проведат и другите атрактивни събития – състезание между отбори на известни скиори, популярната игра „Търсачи на съкровища”, както и концерт на Бъндеришка поляна.

В ски центъра се спазват всички изисквания. Защото най-важни са здравето и животът на гостите и персонала. Всички трябва да знаят, че ще се търси зелен сертификат при влизането в баровете и ресторантите в района на ски центъра. При возенето в кабините на лифтовете е нужно да са с предпазни маски. По този начин ще предпазят и себе си, и другите. Самите кабинки се дезинфекцират по три пъти на ден. Всичко това се прави за сигурността на туристите.  Призивът на фирмата концесионер е всички да карат внимателно по пистите, да не излизат извън ски зоната, да пазят хората пред себе си, за да не се стига да неприятни инциденти. Заради многото сняг има риск от лавини. Тади сутрин имаше и контролирано взривяване на част от тях.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене