Майката на убитите в Сандански деца остава в ареста

Кристина Дунчева, обвинена за убийството на двете си деца в Сандански, остава в ареста. Окръжният съд в Благоевград отхвърли искането на нейния адвокат за по-лека мярка “домашен арест”.

Тя беше задържана и обвинена за убийството на 5-годишния Васил и 3-годишната му сестричка Ивон в края на ноември миналата година.

В съдебната зала Кристина заяви, че се чувства много зле и психически и физически, има клаустрофобия и се задушава в килията. Адвокатът ѝ ще обжалва решението пред Апелативния съд в София.

Междувременно стана ясно, че повторната съдебно-медицинска психиатрична експертиза на Кристина вече е готова. 4-има лекари от психиатрията към затвора в Ловеч, където тя прекара два месеца и половина, са заключили, че Кристина не е психично болна, била е “годна да разбере това, което върши”. Адвокатът ѝ Маньо Алексиев категорично не приема тази експертиза.

“Абсолютно лошо отношение към Кристина от страна на психиатрите, абсолютна предубеденост. Била е наричана с обидни епитети и се е оплакала на семейството си”, каза пред БНТ адвокат Алексиев.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене