ПГ по МСС ,,Пейо К. Яворов“, гр. Гоце Делчев пак е № 1

Отново гоцеделчевската гимназия ,,Яворов“ доказа, че заслужава да бъде сочена за най-бързо развиващата се в България.

Министерството на младежта и спорта на Република България награди за пореден път гимназията за Европейския ден на спорта. В грандиозната надпревара между 400 училища от над 200 населени места с участието на над 80 000 хиляди ученици ПГ по МСС е на Първо място. Тази година, поради мерките срещу COVID -19 , награждаването бе организирано онлайн.

Водещите на събитието не спестиха суперлативите си за гимназия ,,Яворов“, където надълго и нашироко обясняваха за организацията на спортните надпревари, за смислените междупредметни връзки, които са заложени в тях, за многото на брой прояви и минути на физическа активност. Водещата Николета Янева призова многобройните участници да вземат за пример гоцеделчевската гимназия, която е невероятна професионална гимназия, а при първа възможност и да я посетят. Тя сподели, че 18 години е била част от професионална гимназия, която за съжаление вече не е на образователната карта на България. Такава съдба очакваше и ПГ по МСС, която беше пред закриване през 2016 г. от липсата на ученици и многото неразплатени задължения. До момента, в който начело и застава Ангел Живков. На всеки от наградените беше дадена думата в рамките на 5 минути. Директорът Ангел Живков сподели, че сега му е лесно, защото разполага с невероятен колектив от учители, служители и ученици. Направи предложение на организаторите и Министерството на младежта и спорта да организират спортни състезания между наградените училища по избрани видове спорт без значение от мястото и времето.

Здравето, физическата активност, здравословните храни и здравословното хранене на учениците трябва да бъдат приоритет на всяка образователна институция в България, а ПГ по МСС е пример за това.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене