Над 100 служители на ВиК – Благоевград на терен 24 часа в Гърменско, инж. М. Димитров: До неделя изжраждаме аварийни връзки по довеждащия водопровод за да подсигурим на 100% водоснабдяването

Шефът на ВиК – Благоевград инж. Мартин Петров на терен 24 часа в Гърменско, проблемите са докладвани пред областния управител , очаквам, че държавата ще помогне. Цяла нощ екипите на ВиК работят в населените места на Гърмен.

„Имаме техническо решение на проблемите към момента. Подновяваме аварийни връзки от един от водоизточниците на с. Дебрен, за да се подаде вода към останалите населени места за да започнем да пълним резервоарите. За момента работим на режимно водоподаване за с. Плоска и за Дебрен. В Дъбница на 40% водоподаването сме го възстановили, а другите населени места ще са на режим за момента. Всички екипи са на терени, надявам се , че през утрешния ден ще имаме по-ясна картина за ситуацията. В Симитли обстановката е нормализирана. Там имаше проблем с водоснабдяването за За с. Черниче, той е отстранен. В момента в Крупник се води режим. До края на седмицата планираме да направим аварийни връзки по довеждащия водопровод за да подсигурим на 100% водоснабдяването, но в момента има разрушени пътища, достъпа до довеждащия водопровод е затруднен, работят колеги и там, имаме комуникации с местните власти- реагира се максимално бързо. Проблемите са докладвани на областния управител на Област Благоевград Николай  Шушков, който е запознат с проблемите на населените места за тяхното решаване. Ще се правят проектни решения, проектанти ще се вкарат, комисии за оглед. Очаквам, че държавата ще помогне. Най-важното за момента е да се подсигури режима.“- каза директорът на ВиК Благоевград инж. Мартин Петров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене