Гласувайте за Спортист на годината от Гоце Делчев

На 30.12.2021 г. община Гоце Делчев ще проведе церемонията „Спортист на годината 2021“ и ще награди най-изявените спортисти, отбори и треньори в категориите: „Спортист на годината“, „Спортист на годината – младежи, юноши и девойки до 18 години“, „Отбор на годината“, „Отбор на годината“ до 18 години и „Треньор на годината“, „Спортист на годината – вот на публиката“, „Спортист на годината до 18 години – вот на публиката“. Номинираните от спортните клубове претенденти за наградите са:

1. Категория „Спортист на годината“:

– Асан Мохаремов Имамов – състезател на „ЕНДУРО КЛУБ КОРНИЦА“ в Републиканския шампионат по ендуро BG X-Enduro Championship през 2021г.

– Борислав Василев – MMA Friends – боец в стил кикбокс. 3-то място на републиканско първенство по кикбокс и шампион в стил Лол кик за 2021 год

– Васил Панайотов (роден на 16 юли 1990 г.) футболист, който играе като полузащитник за Черно море (Варна). През 2021 год. изиграва 25 мача за своя отбор и отбелязва 2 гола, през този сезон е капитан на своя клуб.

 Васил Божиков – футболист, който е състезател на словашкия отбор „Слован“. Божиков играе като ляв краен бранител, но понякога е използван и от дясно на отбраната, както и като централен защитник. През 2021 година печели купата и първенството на Словакия. Избран в началото на годината за втори капитан на националния отбор на България.

– Георги Пашов – (роден на 4 март 1990 г.) е български футболист на румънския Академика (Клинчени). Бивш състезател на младежкия национален отбор, а впоследствие е част от мъжкия национален отбор на България. През сезона изигра 32 мача за своя отбор в румънското първенство. Завърши на 5то място в Румънската първа лига и полуфинал за купата на Румъния.

– Даниел Наумов – Футболист на „ЦСКА 1948“ гр. София, роден в гр. Гоце Делчев, младия страж през тази година дебютира за националния отбор на България в световна квалификация срещу Северна Ирландия, като опази мрежата си суха. В дебютния си сезон в Първа лига записа 30 мача, многократно бе избиран за Играч на мача и то в мачове срещу грандовете Левски и ЦСКА – София, в който успяваше да опази мрежата си суха. С неговия отбор достигна до 5-то място в ЕФБЕТ лига и Четвъртфинал в турнира за „Купата на България“.

– Елена Янева-4 златни медала състезание Силов трибой Републиканско първенство гр. Хасково

– Ибрахим Алим – водещ голмайстор на мъжкия футболен отбор с 12 гола през сезона.

– Костадин Кърджалийски – ММА Friends – е боец в стил кикбокс. Роден през 1991 год., той успя да стане „Спортист на годината“ гр. Гоце Делчев през 2018 год. Тази година бе успешна за неврокопския боец, който успя да стана Републикански шампион по кикбокс, спечели бронзов медал от европейското първенство на Senshi и е Европейски вицешампион в категория до 90 кг и по правилата KWU Full Contact.

– Костадин Славов Шушутев – 1во място турнир по бодибилдинг и фитнес гр. Пазарджик, категория мъжка физика до 173 см., 1-во място Национално първенство по културизъм и фитнес квалификация за балканско първенство „Турнир Пловдив“ гр. Пловдив в категория мъжка физика до 176 см.

– Крум Томчев – Общо 16 медала от Световни и национални първенства. 9 златни, 5 сребърни и 2 бронзови. Двукратен световен бронзов медалист по натурален културизъм и фитнес от Валенсия, Испания. Петкратен златен медалист по силов трибой и вдигане от лег, шампион на шампионите. Като треньор 4 златни и 5 сребърни от състезания по силов трибой в вдигане от лег в Дупница и Хасково!

– Кръстю Иванов Панчев – 6 медала от национални състезания – категория „Ветерани“

– Николай Атрев – роден в гр. Гоце Делчев, преминал през всички формации на хандбалния „Пирин-64“ гр. Гоце Делчев дебютирал в мъжкия хандбал с екипа на родния си клуб и още на 16 години, представител на Гоце Делчев в националните отбори. Част от новата вълна играчи с който БФХ ще възвръща позабравената слава на националния отбор. Той е част от новата вълна в „Пирин“, където получава все повече доверие и се очаква той да бъде един от състезателите, които да продължат традициите на гоцеделчевския хандбал на високо ниво. Участник на европейското за младежи с екипа на България.

– Таня Янева – 1 сребърен медал състезание Вдигане от лег / Републиканско първенство/гр.Дупница 4 сребърни медала Силов трибой Републиканско първенство гр. Хасково

2. Категория „Спортист на годината – до 18 години“

– Абдула Кичуков – ФК „Пирин-1912“ – голмайстор във възрастова група „Деца“ с 23 гола през сезона.

– Ани Боюклиева – Баскетболен клуб „Яворов“ – гр. Гоце Делчев

–- Александър Заянджиков – ХК „Пирин-64“ – финали до 16 години, част от мъжкия отбор на хандбалния клуб.

– Ангел Тюхков – СК „Ронин“ – Сребърен медал от национално първенство до 18 год. Четвъртфинал (8 място) на европейско първенство по карате.

– Георги Хаджиев – СК „Ронии“ – Национален шампион в категория до 80 кг., национален състезател, четвърт финал (на европейско първенство по карате и бронзов медалист от Международен турнир „Черно море“.

– Гергана Ляскова – БК „Яворов“ – Проекто национален отбор

– Георги Парасков – Сребърен медал от национално първенство до 16 год. Четвъртфинал (8 място) на европейско първенство по карате.

– Деана Попова – КХГ „Пирин ЕМ“ – 1място с бухалки и 2ро място без уред от детски турнир „Цветята на България“, взе участие в националните турнири „Купа Сливница“, „Зимна приказка“ в гр. София и „Кюстендилско лято“ където взе съответно 14-то, 12-то и 18-то място в многобоя.

– Еге Хасан – ФК „Неврокоп – Шампион в областно първенство „Деца“ по футбол

– Мария Гайдева – СК „Джудо Неврокоп“ – Международен турнир в гр. Перник – 3-то място, Републиканско първенство – 5-то място и 5-то място международен турнир в гр. Панагюрище.

– Мартин Георгиев – СК „Ронин“ – Национален шампион в категория до 55 кг., шампион в национален турнир за Купа „Пловдив“ в който турнир печели купата за най техничен състезател и побеждава във всичките си срещи побеждава с ИПОН за по малко от 1 минута. Печели и сребърен медал от международен турнир „Черно море“

– Павел Милушев – ФК „Неврокоп – Шампион в областно първенство „Деца“ по футбол- Петър Ташков – Сребърен медал от национално първенство до 18 год. Четвъртфинал (8 място) на европейско първенство по карате.

– Рабиа Нафузчи – Участваше в националните турнири „Купа Сливница“, „Зимна приказка“ в гр. София и „Кюстендилско лято“ и спечели съответно 7мо място без уред, 2ро място без уред и отново 2ро място без уред.

3. Отбор на годината:

– РК „Спорт и здраве“ – клуб по планинско бягане в категория „Ветерани“ – Общ брой спечелени медали е 8, от които 4 златни, 2 сребърни и 2 бронзови.

– Хандбален клуб „Пирин“ – 4то място в А хандбална група и четвъртфинал в турнира за „Купата на България“

– Футболен клуб „Пирин“ – 9то място в Трета футболна лига4. Отбор на годината до 18 години.

4. Отбор на годината до 18 години

– СК „Джудо Неврокоп“ до 12 години – Отборът спечели 5-то място на Републиканско държавно първенство.

– БК „Пирин“ до 12 години – Отборът завърши на 1-во място в Зона „Рила-1“, което е исторически успех за гоцеделчевския баскетбол, след спечелването на зоналния турнир момичетата водени от Илия Павлов се класираха на Републиканско първенство, където спечелиха 3-то място и бронзови медали в борба с най-добрите 18 отбора от България.

– ФК „Неврокоп-I” – деца – Шампион в областното първенство в конкуренция от 13 отбора от Благоевгра, Петрич, Сандански и др. В изиграните 26 срещи победиха в 23 и само в 3 завършиха наравно. Отбелязаха 81 гола, допускайки само 10.

 СК по карате киокушин „Ронин“ – Спечелени 14 медала през 2021 г., от тях 4 златни, 5 сребърни и 5 бронзови.

5. Треньор на годината:

– Иван Разменов – под негово ръководство през изминалата година „Джудо Неврокоп“ спечели 11 медала от международни и републикански първенства. Като отбора до 12 години спечели 5то място на републиканско. Под негово ръководство за 5 години, клуба е спечелил над 50 медала.

– Илия Павлов – извел момичетата до 12 години до 3-то място на Републиканско и 1-во място в Зона „Рила-1“. С отбора до 14 години успя да стигне до държавни финали и заеха 9-то място. Под негово ръководство повиквателни за националния отбор получиха 8 момичета.

– Андон Калайджиев – Ръководения от него ФК „Неврокоп“ стана шампион в областното първенство в конкуренция от 13 отбора от Благоевгра, Петрич, Сандански и др. В изиграните 26 срещи победиха в 23 и само в 3 завършиха наравно. Отбелязаха 81 гола, допускайки само 10.

– Стоян Златев – Спечелени 14 медала през 2021 г., от тях 4 златни, 5 сребърни и 5 бронзови.

– Николай Пиргов – 4то място в А хандбална група и четвъртфинал в турнира за „Купата на България“

– Димитър Крушовски – 9то място в Трета футболна лига

Победителите от категориите: „Спортист на годината – вот на публиката“, „Спортист на годината до 18 години – вот на публиката“, ще бъдат определени чрез гласуване в анкети на страницата на община Гоце Делчев. Може да дадете своя глас в двете анкети в срок до 29.12.2021 г. https://www.facebook.com/groups/2717794511856331/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене