Официално! Бербатов се оказа прав, има проблем за БФС и конгреса

Последният Изпълком на футболната ни централа е незаконосъобразен

Последното заседание на Изпълкома на БФС е незаконосъобразно, реши официално Агенцията по вписванията, която е отказала регистрация на обявения от централата редовен конгрес за март 2022 година. Всички решения на Изпълкома, който бе проведен миналата седмица, също са незаконосъобразни, а затова преди дни алармира и кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов.

„Отказвам обявяване по следните актове: Покана за свикване на общо събрание на членовете на ЮЛНЦ в търговския регистър и регистъра на ЮЛНЦ по партидата на Български футболен съюз“, се казва в решението на Агенцията по вписванията, която посочва в отказа си, че заседанието на Изпълкома не е свикано от лицето, което представлява БФС в момента, а именно Михаил Касабов.

„В случая представената към заявлението покана за свикване на заседание на ИК не е подписана от вписания представляващ сдружението, както и не са налице данни лицето подписало поканата да е упълномощено от надлежен представител да свиква заседание на ИК“, се казва в мотивите.

Поканата за Изпълкома е подписана от Борислав Михайлов, въпреки че той все още не е вписан като представляващ БФС. Няма и доказателство за покана към Петър Величков, който също е действащ член на Изпълкома. Протоколът пък показвал, че заседанието е започнало в 14:03 часа, а не в 15:00 часа, за когато е било свикано.

Агенцията по вписванията намира и други пропуски в документацията като неприложени пълномощни от членовете, които са упълномощили други свои колеги да ги представляват. “Посочените по-горе нередностите са извън обхвата на чл. 22, ал. 5 от ЗТРРЮЛНЦ, доколкото не се касае за липсващ документ или държавна такса, а до незаконосъобразно проведено заседание на ИК“, се казва в заключението на Агенцията, която дава една седмица срок за обжалване.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене