Сините хвърлиха око на неврокопския вратар Д. Наумов, искат още пропуски за агитката си

Ръководството на „Левски“ е хвърлило око на неврокопския вратар на ЦСКА 1948 Даниел Наумов. Сините искат да се възползват от плаващия статут на националния страж в клуба от покрайнините на София. Договорът на гоцеделчевеца с авиаторите изтича през лятото и засега няма индикации за неговото подновяване, което позволява на играча да преговаря с други отбори без знанието и съгласието на настоящия си работодател.

Вариант „А“ на „Герена“ е да платят минимална сума на числото до затварянето на трансферния прозорец у нас на 29 февруари, а вариант „Б“ – да го вземат без пари след по-малко от 6 месеца, когато свършва контрактът на ветерана под рамката Николай Михайлов. Пречка пред евентуалния трансфер тази зима може да се окажат прекомерно високите финансови претенции на Наумов, които могат да взривят синята съблекалня. На изискванията му не успяха да отговорят преди няколко седмици дори от полския „Видзев“, чийто бюджет значително надвишава този на „Левски“.

В радара на Наско Сираков и Николай Костов влиза и бразилската звезда на числото Педриньо, който е гласен за заместник по крилото на продадения в японския „Гамба“ Уелтон. Офертата на левскарите е в размер на 200 000 евро плюс процент от бъдеща продажба. От ЦСКА 1948 обаче са поставили цена от 300 000 евро и 50 процента от последващ изходящ трансфер. Преговорите между двете страни ще продължат вероятно до последния възможен ден, в който хлопват кепенците на футболния пазар в България. Не трябва да се изключва и опцията Педриньо да завърши сезона при червените и тогава да му се търси по-платежоспособен клуб в чужбина.

В клубния офис на „Левски“ е постъпила нова оферта за тарана Рикардиньо, за когото руският „Урал“ е готов да брои 900 000 евро, с които значително надцаква предложените от „Виктория“ /Пилзен/ 600 хиляди евро. Продажбата на 24-годишния бразилец е сигурна, твърдят източници от ст. „Георги Аспарухов“. Това ще стане най-късно на 22 февруари, тогава затваря борсата в Русия и Чехия. Тимът от Екатеринбург е замесен в битката за оцеляване в премиерлигата и спешно се нуждае от свежи попълнения.

Междувременно от „Левски“ пожелаха да получат допълнителна бройка билети над отпуснатите от „Пирин“ 850 талона. Евентуалното разрешение зависи от домакините и от полицията в Благоевград. Ако гостуващата агитка бъде разположена в някой от домакинските сектори обаче, това ще предизвика острата реакция на феновете на орлетата, които от няколко седмици предупреждават, че подобно решение ще доведе до нежелани сблъсъци с противниковите запалянковци и ще застраши здравето и живота на редовите зрители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене