ЛРС– Дупница подготвя курс за нови ловци

Провеждането на курс за нови ловци подготвят от Ловно-рибарското дружество в Дупница. Има възможност да бъдат обучени 69 души – толкова са свободните места в дружинките в сдружението, в които ще могат да се включат успешно завършилите.

„Имаме разрешение за провеждането на курс за 2022 г. за 69 нови ловци. Той ще започне през март или април и още не е решено кои ще бъдат обучителите. В момента записваме кандидатите, като крайният срок е до 28 февруари. Курсът струва 865 лв.”, каза ръководителят на Сдружение „Дупнишко ловно–рибарско дружество” Кирил Боцев.

От дружеството отбелязват, че до момента сезонът за отстрел на дива свиня е най-сполучлив за дружинката на кочериновското село Фролош, чийто председател е Йордан Христов – полицейски служител в управлението на МВР в Дупница.

„Най-голям брой диви свине са отстреляни от ловната дружинка в село Фролош. Конкретно число не мога да кажа, но там имат най-добра слука. Сезонът за района като цяло е нормален – не е много слаб, но не е и много силен. Най-важното е, че тук няма африканска чума по свинете. На този етап от взетите проби нито една не е положителна, всички са отрицателни”, уточни Боцев.

Припомняме, че ЛРС-Дупница се състои от 22 ловни дружинки. Обхваща 6-те общини на бившата Дупнишка околия – Дупница, Бобов дол, Бобошево, Кочериново, Рила и Сапарева баня. Ловците са 1 460.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене