Възпитател от благоевградска гимназия обвинен в сексуален тормоз!

12 жалби за сексуален психически тормоз над ученички са подадени срещу учителя по физкултура в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Благоевград Васил Мурджов. Преподавателят е уволнен, но обжалва решението на директора. Възстановен е за кратко, после отново освободен.

Днес родители и ученици не желаят той да се връща като преподавател.

„Всички твърдения са долна инсинуация, скалъпена история, чиято цел е да опетни името ми. Имам 21 г. стаж като учител и хиляди награди и медали като педагог“, са думите на учителя пред медиите.

Родители споделиха, че учителят е използвал нецензурни думи по време на онлайн часовете.

„Не съм съгласна да уча някъде, където има учител със задни мисли за децата и като цяло за ученичките. Не ми е комфортно“, разказа една от ученичките.

Друга показа лични чатове с въпросния преподавател, като според нея той ѝ е написал, че иска да ходят заедно на кафе. Обясни, че от година и половина ѝ прави комплименти.

Класният ръководител коментира, че всички деца масово започнали да отсъстват от часа по физическо възпитание. На въпрос защо отказват децата ѝ отговорили, че е заради непристойното поведение на учителя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене