Увеличава се броят на сираците, които ще подпомогне Мюсюлманското изповедание

Броят на сираците, които ще подпомогне Мюсюлманското изповедание, отпусната месечна сума, както и възрастта за кандидатстване за помощта се увеличат.

Решението беше взето на заседание на Комисията по социални дейности към Висшия мюсюлмански съвет.

През тази година броят на подпомогнатите деца ще достигне 384. Месечната помощ, която ще получат, ще бъде увеличена от 60 на 70 лв. Увеличава се и възрастта за кандидатстване. Досега молби за помощта можеха да подават сираци до 14-годишна възраст. След решението на Социалната комисия ще могат да кандидатстват деца без родители до 16-годишна възраст.

„Дължим този резултат на нашите братя и сестри мюсюлмани, за което искам да им благодаря сърдечно. С общи усилия по време на кампанията „Седмица на сираците“ успяхме да увеличим значително размера на събраните средства, с които да подкрепим най-малките и най-онеправданите сред нас – децата, останали без родители. В някои Районни мюфтийства кампанията все още продължава. Аллах да е доволен от всички, допринесли за тази благородна кауза“, заяви председателят на Комисията по социални дейности към Висшия мюсюлмански съвет и зам.-главен мюфтия Бейхан Мехмед.

Припомняме, че молби за подпомагане на сираци могат да бъдат подадени по всяко време на годината в съответните Районни мюфтийства.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене