„Септември“(Симитли) и „Беласица“ завършиха при нулево реми в контрола

Мачът се игра на обновения стадион в Симитли, който вече влезе в експлоатация

На новото съоръжение и под палещото слънце съперниците в югозападната „В’ група не успяха да се победят, след като пропуснаха по няколко положения. Дебют начело на „комитите“ направи новият им треньор Николай Димитров-Джаич, който само преди броени часове пое треньорския пост.

От друга страна „Септември“ тръгна не толкова добре през първото полувреме, като пропусна доста положения за гол, с който можеше да увенчае завръщането си на своя стадион, след като в продължение на 18 месеца бе основно ремонтиран и претърпя операция „Пълна промяна“ и стана наистина модерно спортно съоръжение.

През второто полувреме старши треньорите започнаха да пусат в игра повечето футболисти, на които разчитат, за да проверят възможностите им и да имат по-ясна представа от моментното им физическо състояние. Сред тях се видя, че някои играха доста силно и показаха атакуваща игра, но за съжаление всички положения бяха пропуснати и през второто полувреме. Това обаче не попречи да се оформи предварително идеята за стартовите състави на двата тима за идната седмица „Септември“ приема „Миньор“(Перник), а „Беласица“ гостува на „Балкан“ в Ботевград.
„Можем да кажем, че имахме хубави ситуации, като цяло контролата беше доста добра, от гледна точка на личните ми наблюдения върху играта на футболистите. Един мач се определя дали е добър или не по това, дали е вкаран гол, ние имахме достатъчно добри ситуации и през двете полувремена, но не успяхме да вкараме. Хубавото в случая е, че успяхме да излезем от ситуации, но се надявам, че ще започнем и да вкарваме. Има още какво да се желае, в защита не дадохме никакви шансове на противника, но в атака трябва да се бележат всички положения, които излязат пред нас. Не казвам, че съм доволен или недоволен, може би има и умора, топлото време ни уморява също, но за сега се примиряваме с това, което сме направили”, коментира Иво Тренчев след контролата, завършила при нулево равенство.
В събота,  6-ти август, „Септември“ (Симитли) играе с „Вихрен“ в Сандански от 10.30 последната си контрола от подготовката. Заключителната си приятелска среща „Беласица“ пък играе същия ден, но от 18.00 на Градския стадион в Гоце Делчев срещу местния „Пирин“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене