2 000 елхи за традиционната инициатива с благотворителна цел на Министерство на земеделието

2000 коледни елхи са осигурени от шестте Държавни горски предприятия за традиционната инициатива на Министерството на земеделието, храните и горите, която има благотворителна цел. Това заяви аграрният министър проф. д-р Христо Бозуков при откриването на кампанията „Купи елхичка, помогни“. Той уточни, че горските стопанства имат готовност да предоставят допълнително дръвчета. За поредна година кампанията има благотворителен характер, като част от средствата от продажбите ще бъдат дарени на семействата на загиналите горски служители при гасенето на горския пожар край с. Петрово, общ. Сандански в началото на август тази година.

„Част от средствата ще бъдат дарени на семействата на загиналите двама наши колеги, лесничеи, при гасенето на горския пожар край с. Петрово, общ. Сандански в началото на август тази година“, съобщи министър Бозуков. Той добави, че цените на живите коледни дръвчета, в зависимост от височината и вида им, е между 5 и 50 лева. Те ще се предлагат в 24 пункта на територията на страната, като 5 лева от всяка продажба ще бъдат дарени за инициативата.

„Надявам се, че хората ще се възползват от възможността да внесат в домовете си естествена свежест и уют в навечерието на светлите християнски празници“ каза Христо Бозуков. И допълни, че след това дръвчетата могат да бъдат засадени.

Някои от местата за продажба предлагат и отсечени дръвчета, които са добити в специално създадени плантации за коледни елхи или при почистване на съществуващи просеки под електропроводи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене