Контролите в Югозапада: Без много титуляри „Рилски спортист“ излиза за проверката със съседите от „Марек“

Мачът, който ще се играе днес на стадион „Искър“ в Самоков наставникът на домакините ще трябва да търси нова схема

Проверката ще бъде първа и за двата тима като със сигурност шестима от най-опитните си футболисти на „скиорите“ – Васил Киров, Иван Гемеджиев, Росен Пътников, Ивайло Захариев-Пиф и Красимир Гьорев. Всички те няма да бъдат на терена по различни причини. Един от най-опитните в състава – Васил Киров има проблеми с кръста, Гемеджиев пропусна голяма част от тренировките, Пътников също е контузен, след като отново се обостри стара болка в областта на прасеца, а Пиф все още не се е присъединил към съотборниците си и вероятността да излезе срещу дупничани се определя на не повече от 10%.

Вратарят Гьорев има лични ангажименти, а аут за мача е и халфът Никола Бойчев, който почти сигурно ще прекрати дългата си състезателна кариера.

„Действително най-опитните в състава поради една или друга причина най-вероятно ще отсъстват от терена, но това пък е шанс за останалите да впечатлят треньорския щаб в игрова обстановка. Момчетата трябва да излязат с желание и просто да се наслаждават на играта си“, споделиха от ръководството на „оранжевите“ в навечерието на спаринга с дупничани.

Така се очаква бройката от 18 футболисти, които тренираха, да бъде непроменена за днешната проверка с „Марек“ и всички те да получат възможност за изява.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене