Според жалващите се, въпросната Николина Калдарева е била осиновена и по този начин допусната да живее в апартамента от възрастната жена Величка Узунов

Семейна война за апартамент в кв. Струмско в Благоевград

Война за апартамент на покойница водят нейните наследници в Благоевград. Става дума за жилището на Величка С. Узунова в квартал Струмско. Нейните наследници Иван Сп.Митов, Никола Сп. Панайотов, Тодорка Сп. Пискова и Филка Сп. Митрева се опитват да прогонят от спорното жилище обитаващите го две жени -Николина Ив. Калдарева и Пламена Т. Михалева. Във войната се намесва и Методи Асенов Камбитов, зет на наследничката Филка Митрева. Предприемчивият зет е разпратил жалби до няколко инстанции – Общинска администрация, Прокуратура, МВР, ЧЕЗ, ВиК и до Топ преса. В жалбата се излага подробно какви проблеми създават на наследниците настоящите обитателки на жилището. Сред тях – неподдържане на жилището, не плащане на сметки за ток и вода, ведомствени такси като тази за ползване на асансьор и други. Зетят Камбитов изразява всеобщта им тревога, че двете жени рушат жилището и трупат дългове, които разходи един ден ще легнат на плещите на горе изброените наследници на Величка Узунова.

До изпращане на сигнали до органите на закона и реда и до Топ преса се стигнало след серия от неуспешни опити на засегнатите да разговарят със едва ли не самонастанилите се там жени и да ги убедят, както да платят натрупаните задължение, така и  да напуснат жилището. „Правят се на недосегаеми, крият се, не искат да разговарят с нас, наследниците“, твърди Камбитов.

Според жалващите се, въпросната Николина Калдарева е била осиновена и по този начин допусната да живее в апартамента от възрастната жена Величка Узунова. В последствие обаче започнала да малтретира осиновителката си, според сигнала. Така под страх от насилие и заплахи двете съжителствали до кончината на собственичката Узунова през януари 2021 г. След нейната смърт Калдарева поканила да живее при нея Пламена Михалева.

Различните инстанции имат различни правомощия , за да бъде разрешен този имотен спор между преки наследници по кръв и осиновената госпожа Калдарева и нейната приятелка.

В жалбата се споменава, че Калдарева и Михалева създават неудобства и на съседите, като вдигат шум, както и че нагрубили домоуправителката, за дето им направила забележка за неплатената такса за асансьора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене