Видео: „Ние не сме българи и не е редно българското знаме да се вее на старата джамия!“

ъйъйъъйъй

Това заяви днес районния мюфтия Айдън Мохамед, пред руините на станалата скандално известна „Караджъ-паша джамия“ в Гоце Делчев. По повод приключилия днес курс по коран за деца, мюфтията, заедно с няколко преподаватели по коран и имами, доведоха децата да разгледат останките от старата джамия и сградата на джамията. „Целта бе само да им покажем един български паметник на архитектурата а не като храм“, обясни мюфтията Мохамед.эъэъэъ

Според мюфтията, изписаните кръстове, свастики и изречения в прослава на Христос е провокация за което виновниците трябва част по-скоро да се открият и да бъдат наказани според закона.

На зародилият се спор между мюфтията и случайно минаващият председател на НПО Сдружение „Активна съвест“ Андон Балтаджиев, който призна, че окачването на българския флаг е негово . Скандалното в думите на мюфтията според г-н Балтаджиев е изказването му, чете, мюсюлманите не са българи и не е редно българското знаме да се вее на мюсюлмански храм. Част от спора между мюфтията Мохамед и лидерът на гражданското движение успяхме да запишем което предоставяме на нашите читатели и зрители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене