В Сандански подписаха споразумение за социална заетост

Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов подписа споразумение за сътрудничество за дейности със социално предназначение. Община Сандански и Национален съюз на трудово-производителните кооперации подписаха днес споразумение за дългосрочно сътрудничество, което включва:

1.Извършване на услуги за нуждите на общината – изработване на опаковки от полиетилен, изработване на заявления-бланки, фактури, формуляри и др., хартиени пликове, кашони, амбалаж;

2.Извършване на метални услуги за детски градини, училища и общински фирми;
Осъществяване на сътрудничество за дейности със социално предназначение, посредством участието на кооперациите в благотворителни инициативи.

Чрез подписаното споразумение, община Сандански развива своята социална политика и подпомага развитието на трудово-производителните кооперации, които са организация на и за хора с увреждания.
Използвайки услугите на местните кооперации – ПКИ „Георги Казепов“ и ПК „Братски труд“, община Сандански ще работи активно за подобряване на социалните дейности, намаляване на безработицата и създаване на условия за трудова заетост.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене