ОСИНОВИ МЕ: Бездомен или домашен – ТИ РЕШАВАШ!

Инициативата на Общинската администрация за осиновяване на бездомни кучета постигна първия си положителен резултат. На апела откликна добродетелка, която осигури дом на две кучета.
Животните, които община Банско предлага за осиновяване, са в добро здравословно състояние, с извършени кастрация, ваксинация, чипиране и обезпаразитяване, имат ветеринарен паспорт.
От осиновителите се изисква да осигурят добри условия за отглеждането на домашния любимец, медицински и ежедневни грижи за изхранване и разходка. Отговорността да се грижиш за куче безспорно е огромна, но със сигурност любовта и емоциите си заслужават. Спасеното животно без порода е много по-вероятно да е здраво от животните от развъници. Причината е естественият подбор. На улицата оцеляват само най-здравите, силните, умни и съобразителни животни.

Инициативата на Община Банско за намиране на дом за безстопанствените кучета е перманентна. Защото решението е не настаняването в приют, а осигуряването на безопасен дом на нуждаещо се куче.
С инициативата ОСИНОВИ МЕ: БезДОМен или ДОМашен – ТИ РЕШАВАШ! се цели постигане на здравословна среда за гражданите и подобряване хуманното отношение към животните.
ℹ️За повече информация: 0749/88651

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене