1 500 студенти ще празнуват в Банско

Малко над 1500 студенти ще посетят Банско тази година, за да отпразнуват 8-ми декември.  Мерките са затегнати. В хотелите ще бъдат настанявани само студенти със „зелен сертификат“ или с отрицателен Ковид тест.

„При спазване на всички епидемични мерки – разстояния, сертификати, дори хората се научиха, че трябва да ги спазват тези правила“, изтъкна секретарят на Сдружението на туристическия бизнес в Банско – Зорка Тумбакиева.

Тази година голяма част от студентите ще празнуват алтернативно – като Юлия Гайджари. Тя и колегите ѝ от специалността „Съвременна хореография“ ще изкарат празника в подготовка за концерта си на 16 декември в София.

„За нас животът в залата е по-важен, отколкото животът в дискотеката и аз многократно напомням: нека да мине концертът, пък тогава където искат да ходят на дискотека“, смята преподавателят в ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. Aнелия Янева.

И все пак студенти ще напълнят част от хотелите и къщите за гости в района на Банско и Разлог и през уикенда, за когато голяма част от тях са отложили празника.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене