Въжената линия на Седемте Рилски езера възстанови работа си

Въжената линия на Седемте Рилски езера възстанови работа си със зимно работно време, съобщиха от фирмата, стопанисваща съоръжението. Лифтът не работеше заради профилактика. Той ще работи през всички дни от седмицата от 9:00 до 16:30 часа.

Еднопосочен билет за лифта е 12 лева, цената за деца, пенсионери и инвалиди е 8 лева. Двупосочният билет струва 20 лева и 12 лева – за деца, пенсионери и инвалиди. Децата до 5 години ползват лифтовото съоръжение безплатно. Полудневната карта през зимният сезон се предлага срещу 25 лева и 20 лева – с намаление. Предлагат се и еднодневни и няколкодневни карти за съоръжението.

Двуседалковият лифт, който беше открит през пролетта на 2009 година, тръгва от района на хижа „Пионерска“ и се качва до хижа „Рилски езера“, която се намира в Национален парк „Рила“, на 2 135 метра надморска височина.

Между 30-40 см е снежната покривка в района на хижа „Рилски езера“, температурата на въздуха е около – 2 градуса. Засега няма много хора, защото сезонът все още не е започнал, коментираха хижари.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене