Възстановяват фестивали в Благоевград догодина

Част от фестивалите ще бъдат възстановени в Благоевград. Това обяви днес на пресконференция Силвия Домозетска, която ръководи дирекция „Култура” в Община Благоевград. Засега в културния календар за следващата година са залегнали редица културни събития, които ще бъдат възродени. В културния афиш са планирани театралните фестивали – „Тара-ра-бумбия” и „Талантино”.

Също така място там има и за бутиковия музикален фестивал „Блус и джаз”, ще се проведе и инициативата „Симпозиумът за съвременно изкуство“, която събира талантливи автори от цялата страна. През 2022 година ще бъдат отбелязани и няколко значими годишнини като 75-годишнината от рождението на хореографа на Ансамъл „Пирин” – Тодор екирски, 20 години ФГ „Веселина“ и юбилей на Камерна опера.

Догодина обаче в Благоевград няма да се проведат големите музикални форуми като фестивала „Франкофоли” и Годишните награди на БГ Радио. Евентуално през 2023 година е възможно и тези прояви да намерят място в културния живот на града. Не е ясна съдбата и на фестивала „Милениум”, който бе планиран от предишния кметски екип, а за неговата организация бе избрана столична промоутърска фирма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене