Община Гоце Делчев търси наемател за 10 г. на ресторанта и хотела в „Арена Неврокоп“

С публичен търг с явно наддаване община Гоце Делчев ще се опита да намери наемател на ресторанта и хотела в спортен комплекс „Арена Неврокоп“. Срокът е 10 г.

За заведението, чиято площ е 120 квадратни метра, и двуетажния хотелс 16 двойни стаи и 4 апартамента и разгъната площ от 840 квадратни метра определената начална тръжна цена е фиксирана на 2150 лева на месец без ДДС, или 2580 лв. с ДДС. Община Гоце Делчев е поставила изричното условие наемателят да е един.

Всъщност градската управа се опитва да намери сериозен наемател на „Арена Неврокоп“ от 2017 г., но успя да даде за кратко време само ресторанта и фитнеса. И двамата наематели обаче прекратиха едностранно договорите с общината заради много разходи за поддръжка и минимални постъпления. През 2017 г. се проведоха 3 търга с предложение за наемане за 5 г. на хотела и ресторанта срещу 4000 лв. месечен наем без ДДС. Впоследствие през годините цената постепенно падаше и сега е наполовина на първоначалната.

Спортният комплекс бе открит тържествено през 2016 г. от бившия премиер Бойко Борисов, след като в нея бяха налети близо 4 млн. лв. – 3 313 792 лв. от държавния бюджет по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ и 620 000 лв. от бюджета на община Гоце Делчев. Тогава Борисов получи символични подаръци от всички гоцеделчевски спортни клубове, които и до момента я ползват за тренировки и състезания, останалите части на комплекса обаче пустеят и ако скоро не заработят, ще започнат да се рушат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене