„Горска терапия“ е акцент в лятната програма в Пампорово

Лятната програма в Пампорово представя курорта като дестинация за климатолечение, възстановяване, релакс и спортни активности сред природата, информират от „Пампорово“ АД. „Горска терапия“ е наречена активната седмична програма за туристите, които предпочитат движение, спорт и фитнес сред чистия планински въздух. Предпочитанията на туристите след пандемията се промениха, насочвайки се към ваканции по-близо до природата, в по-спокойни места, коментира пред БТА Татяна Маринова, маркетинг директор в „Пампорово“ АД.

Лятната програма в планинския курорт е съобразена именно с тези засилени тенденции на преобладаващи ваканции с грижа за здравето и стимулиране на имунитета. „Горската терапия“ залага на пешеходни и веломаршрути, сутрешна гимнастика на чист въздух, спортни занимания сред природата и в Приключенския парк „Язовира“. Процедури за възстановяване и профилактика са предвидени и в Медицинския център на Body & Soul Spa Lounge в хотелския комплекс „Перелик“. В петзвездния комплекс са внедрени нови технологии за пречистване на водата и въздуха чрез концентратори на анионен кислород.

Предимно български туристи се очакват в Пампорово през месеците с отпуски. От чуждестранните клиенти епизодично пристигат гръцки и турски групи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене