Биляна Баджева: Вирусът като медийна стока!

Обезпаразитяването а медиите е проблем от национално значение. Перото на сайтовете става безпощадно, щом става въпрос за смърт от вируса, за пациент със съсипан бял дроб и най- сладкото брой на трупове. Изобщо този словесен садизъм, за който говоря, се наблюдава то две години, нанася сериозни щети но никой не говори за това. А трябва.

Защото ние сме хората, които сами си го причиняваме. Преди малко повече от година в свое телевизионно интервю продуцентът Магърдич Халваджиян, сподели случка от практиката си. Направил сериозна забележка на редакторите, които качват и пишат новини за сайта Господари на Ефира за това че през час пускат само и единствено стресиращи новини за COVID 19. Отговорът който получил бил следния като луди са, влизат по хиляда на секунда

Вирусът отдавна се превърна в стока за медийният пазар у нас. В медиен бич. Не ни стига страхът за здравето ни, но сами предизвикваме и медийният психологически удар. Ето вчера БЛИЦ излизат със статия Заедно с пандемията от коронавирус ще започне да се развива и пандемия от друго заболяване. Двойната заплаха ще доведе до колапс на световната икономика. Ситуацията ще се влоши бързо и човечеството ще започне да страда от екстремни метеорологични явления. Нанесен нокаутиращ удар без право да се изправиш. Щото това искате и го получавате! Единственият начин да спрете да понасяте такива удари е като ги бойкотирате. Имате избор!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене